Dolar

32,1959

Euro

35,0440

Altın

2.458,34

Bist

10.205,96

Oğuz Atay'ın mezarı yenilendi

Türk edebiyatının önemli isimlerinden Oğuz Atay'ın Edirnekapı'da bulunan mezarı, sosyal medyada paylaşılan tepkiler sonrası temizlendi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-02 17:06:23

Oğuz Atay'ın mezarı yenilendi

Üzerine yapılan çok sayıda yazılama ile zarar gören Türk edebiyatının önemli yazarlarından Oğuz Atay'ın mezarı, sosyal medyada tepki görmesinin ardından, bir grup yurttaşın katıldığı çalışmayla yenilendi.

Edirnekapı Sakızağacı Mezarlığı'nda bulunan kabir, yazar Bilal İşgören ve arkadaşları tarafından temizlenerek eski haline döndürüldü.

Sosyal medyada yüz binlerce takipçisi olan genç yazar, Oğuz Atay'ın mezarının son halini de paylaştı.

İşte mezarın son hali:

14785

OĞUZ ATAY'IN VASİYETİNİ YERİNE GETİRMEK İSTİYOR

Habertürk'ün haberine göre, Oğuz Atay'ın “Tutunamayanlar” kitabında, “Hiç olmazsa mezar taşıma yazın: Burada insanlara başka türlü hayran olan biri yatıyor” diye bir ifadenin bulunduğunu aktaran İşgören, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir kişi ‘Burada insanlara başka türlü hayran olan biri yatıyor' şeklindeki ifadeyi mezar taşına yazmış. Hatta bu kişi bana da ulaştı. Onun ardından hiç ilgisi olmayan yazılar yazılmış, tarihler atılmış. Oğuz Atay'ın kızına ulaşmaya çalışıyorum. Eğer ulaşırsam, ‘Babanızın kitabında böyle bir ifade var. Bu bir vasiyettir diye düşünüyorum. Bunu mezar taşına yazdıralım' diyeceğim.”

Haber Ara