Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

O aileler birlikte yaşayacak!

Doğdukları gün hastanede karışan ve 4 yılın ardından mahkeme kararıyla biyolojik ailelerine geri iade edilen E. ve C. için aileler aynı şehirde yaşama kararı aldı, Trabzonlu aile Adıyaman’a taşındı. Bu sayede aynı mahallede beraber oynayan E. ile C.’nin bundan sonra birlikte büyüyebilecek.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-08 09:49:44

O aileler birlikte yaşayacak!

2013 yılında İstanbul'da özel bir hastanede bebek sahibi olan Adıyamanlı Selahattin ve Meryem D. çiftinin ve aynı hastanede, aynı gün Trabzonlu Yusuf ve Selma K.'nın bebeği de dünyaya geldi.

İki çiftin çocukları hastanede karıştı. Durumdan haberleri olmayan aileler birbirlerinin çocuğunu alarak memleketlerine döndüler. 4 yıl sonra Trabzonlu Yusuf K., eşine boşanma davası açtı.

 

TEST SONUCU ÇOCUKLARIN KARIŞTIĞINI GÖSTERDİ

Test sonucunda E.'nin, çiftin çocuğu olmadığı ortaya çıktı. Trabzonlu aile hastaneye başvurdu. Hastanenin yaptığı araştırmada Adıyamanlı çiftle Trabzonlu çiftin çocuklarının karıştırıldığı ortaya çıktı.

Her iki aile de mahkemeye başvurdu. Mahkeme her iki ailenin sık sık görüşmesini tavsiye ederek, 4 yaşındaki çocukların biyolojik ailelerine iade edilmesi kararını verdi. Mahkemenin kararı üzerine mayıs ayında, Trabzon'da büyüyen E., Adıyamanlı biyolojik anne-babasına verilirken Adıyaman'da büyüyen C.' de Trabzon'da yaşayan annesine teslim edildi.

Adıyamanlı Selahattin D., “Aynı şehirde yaşadığımızdan beri her iki aileyi de gördüğü için çocukların psikolojisi düzelmeye başladı. Her iki çocuk da bana ‘Baba' diyor. Her iki çocuk da eşime ‘Anne' diyor. Çocukların iki ailesi oldu” dedi.

 

AYNI MAHALLEDELER

Ancak öz çocuklarına kavuşmalarına rağmen öz evlatları gibi büyüttükleri çocuklardan uzak kalan aileler bir süre sonra çocuklarının hasretine dayanamadığı için aynı şehirde yaşamaya karar verdi.

Temmuz ayında C.'nin dedesi tayinini Adıyaman'a istedi. Tayininin Adıyaman'a çıkması üzerine Trabzonlu aile Adıyaman merkeze taşındı. Bunun üzerine Adıyaman'ın Besni ilçesinde oturan Selahattin D. ile ailesi Trabzonlu ailenin oturduğu mahalleye taşındı.

Haber Ara