Dolar

32,2813

Euro

34,9586

Altın

2.446,16

Bist

10.173,42

Numan Kurtulmuş'tan Avrupa'ya: Size ne oluyor?

Kurtulmuş, Avrupa'nın 'Hayır' toplantılarına izin verip 'Evet' kampanyalarını engellemesini eleştirdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-30 19:58:12

Numan Kurtulmuş'tan Avrupa'ya: Size ne oluyor?

TIMETURK|HABER MERKEZİ

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İvedik Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren reel sektör temsilcileri ve iş adamları ile İvedik OSB Yönetim Binası Konferans Salonu'nda biraya gelerek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlattı.

Avrupa'nın 'Hayır' toplantılarına izin verip 'Evet' kampanyalarını engellemesini eleştiren Kurtulmuş, “Siz ne oluyor da hepiniz hayır cephesinde bir araya geliyorsunuz?” dedi.

Kurtulmuş'un açıklamaları şöyle;

“Baktılar ki hayır cephesi geride kalıyor, hayır cephesine destek olmak, Türkiye'de evet çıkmasına mani olmak için maalesef Avrupa'da çok sayıda kişi, taraf, parti, grup bu işin içerisine girdi. Önce Avusturya'nın Dışişleri Bakanı arkasından Almanya, arkasından Hollanda'dan ‘Buraya Türk siyasetçiler girmesin' dendi. Arakasından Rotterdam'da büyük bir rezalet yaşandı.

Türk politikacıların, seçilmiş bakanların orada halkımızla buluşmasını önleyenler bizim halkımızın üzerine atlarıyla, itleriyle saldırdılar. Niyet, bunlar güçlü bir Türkiye görmek istemezler. Yetmedi Türkiye'nin bakanlarına, milletvekillerine izin vermeyenler Almanya'da olan PKK mitinginde etrafını polis araçlarıyla koruma altına alarak onlara güvence altında hayır kampanyası yapmalarına müsaade ettiler.

Yetmedi gazetelerini devreye soktular. Güçlü Türkiye'den korktukları için hayır cephesine açıktan gazeteleriyle destek verdiler. PKK'nın önde gelen liderlerinden birisi bir haber ajansına 23 Mart'ta hayır diyeceklerini söylüyor, bir başkası ‘Siz Kürt halkının hayır demesine vesile olun çalışın eğer evet çıkarsa bu PKK'nın sonu olur' diyor. Ne oldu da bu adamlar birden bütün cephelerden davetsiz misafirler Türkiye'deki referanduma dahil olmaya çalıştılar.

Bu millet ne diyecekse başımızın üstüne evet de diyecek olsa, hayır da diyecek olsa bizim vatandaşımız diyecek. Sana ne İsviçre? Sana ne Almanya? Sana ne Norveç? Sana ne PKK? Sana ne PYD? Siz ne oluyor da hepiniz hayır cephesinde bir araya geliyorsunuz? Mesele çok açıktır, bunların telaşı şu: Bunlar güçlü ve büyük bir Türkiye istemiyorlar”

Haber Ara