Dolar

32,2878

Euro

34,9686

Altın

2.449,81

Bist

10.173,42

Numan Kurtulmuş: Şengal'deki PKK varlığını Irak ile konuşacağız

Numan Kurtulmuş, Şengal'deki YBŞ birliklerine karşı bir operasyon hazırlığında olup olmadıklarına ilişkin soruyu cevapladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-06 15:01:25

Numan Kurtulmuş: Şengal'deki PKK varlığını Irak ile konuşacağız

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Rudaw'a özel röportaj veren Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'a Şengal'deki (Sincar) YBŞ güçleri soruldu.

İşte röportajın ilgili kısmı:

Bağdat Hükümeti, Şengal'deki YBŞ güçlerini resmen olarak tanıyor ve kısa bir süre öncesine kadar maaş veriyordu. Medyada yer alan haberlere göre Türkiye, Kandil, Rojava ve Şengal'deki PKK ve YPG güçlerine karşı operasyon hazırlığı içerisinde. Bu konuda Irak Hükümeti'nden talepleriniz neler olacak?

- Terör örgütlerinin iyisi ya da kötüsü olmaz. Musul'u, Telafer'i DEAŞ'tan temizleyelim, eyvallah buyrun temizleyelim. DEAŞ'a karşı bütün dünya konuşuyor ancak yaptıkları bir şey yok. Türkiye olarak biz bedel ödüyoruz. “Fırat Kalkanı” operasyonunda da yine biz mücadele ediyoruz. Fiilen sahada olan biziz. Kayıplar veriyoruz, şehitler veriyoruz. Şimdi Musul'u, Telafer'i DEAŞ'tan temizleyelim ama bir terör örgütünden temizlerken oraya başka bir terör grubunu getirmeyelim.
'nden

Bu YPG olur, PYD olur, PKK olur ya da Haşdi Şabi olur. Bizim için bu saydığım örgütlerin hepsi tehlikelidir. Örgütlerden birisini işimize yarıyor diye kollarsak yarın öbür gün başımıza bela olur. Bütün bunlardan dolayı biz Sincar'daki PKK varlığının hem Türkiye için büyük bir tehdit oluşturduğunu, hem bölgesel yönetim için tehdit oluşturduğunu hem de Irak geneli için ciddi bir tehdit oluşturduğunu düşünüyoruz. Irak Hükümeti ile de bütün bunları konuşacağız.

BAŞBAKAN YILDIRIM IRAK'A GİDİYOR

Başbakan Binali Yıldırım bu haftasonu Irak'a gidiyor. Öncelikle 5 Ocak'ta olacağı duyurulan ziyaretin haftasonuna sarkmasının sebebi ise güvenlik önlemlerinin artırılması. Ziyaret kapsamında önce Bağdat'a ardından Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) başkenti Erbil'e gidecek olan Yıldırım'ın gündeminde Musul operasyonu, Başika'daki Türk askerleri, Irak'taki PKK varlığı ve Şii milisler var.

YBŞ NEDİR?

PKK'nın YPG, HPG ve ya TAK gibi sahadaki silahlı örgütleirnden biri olan YBŞ, "Şengal Savuma Birlikleri" şeklinde tanımlanıyor.

Haber Ara