Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Muharrem İnce: Cumhurbaşkanı olursam, Şam'a büyükelçi atayacağım

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Kırklareli'ndeki mitingde, Cumhurbaşkanı olduğu takdirde Esed rejimiyle ilişkileri düzelteceğine ilişkin mesajlar verdi. İnce 'Şam'a büyükelçi atayacağım' dedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-18 15:15:27

Muharrem İnce: Cumhurbaşkanı olursam, Şam'a büyükelçi atayacağım

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Kırklareli'ndeki mitinginde konuştu. İnce burada yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı olduğu takdirde Esed rejimiyle ilişkileri düzelteceğine ilişkin mesajlar verdi. CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı "Şam'a büyükelçi atayacağım" dedi.

İşte İnce'nin o sözleri:

ŞAM'A BÜYÜKELÇİ ATAYACAĞIM

Tam 1 yıldır Türkiye'de Amerikan Büyükelçisi yok. Türkiye, ABD'nin gözünde bir katiple idare edilecek bir ülkedir. Daha ilginci, Türkiye'nin Şam'da büyükelçisi yoktur. Yıllardır yok. 4 milyon Suriyeli Türkiye'de. Suriyelilere 40 milyar dolar harcamışız. Ama Suriye'de elçimiz yok. Nasıl çözeceğiz bu sorunları? 40 milyar dolar paramız gitmiş. Ev yapsak 2 milyon ev yapıyor. Muharrem İnce cumhurbaşkanı olduğunda, ABD ile ilişkiler büyükelçilik düzeyinde olacak. Suriye'de büyükelçimiz olacak. Bağımsız, onurlu, başı dik. Böyle çözeceğiz sorunları.

YENİKAPI MİTİNGİ KUDÜS İÇİN DEĞİL, SÇEİM İÇİN

Bugün sayın Erdoğan miting yapıyor Filistin'le ilgili. Hiçbir itirazım yok. AK Parti Genel Başkanı'na yardımcı olmak istiyorum. Milletimizin önünde söz veriyorum. İsrail mallarını boykot edecek misin? Hayır. Anlaşmaları iptal edecek misin? Hayır. Mavi Marmara için aldığın 20 milyonu geri verecek misin? Hayır. Sadece miting yapacağım diyor. Miting Filistinliler, Müslümanlar için değil. O miting seçim içindir.

 

Haber Ara