Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Mevlüt Çavuşoğlu: FETÖ Amerikan yargısına sızmıştır

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: 'FETÖ, Türkiye'deki Amerikan misyonlarına da sızmış, Amerikan yargısına da kongresine de' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-02 12:51:52

Mevlüt Çavuşoğlu: FETÖ Amerikan yargısına sızmıştır

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde Gazipaşa Kültür Merkezi'nin temel atma töreni Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun katılımıyla gerçekleşti. Burada konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yurt dışındaki en büyük gücün büyük Türk milleti olduğunu söyledi. Bakan Çavuşoğlu, "O nedenle bizim Türkiye olarak da çok büyümemiz lazım. Önümüze çıkan engelleri aşmamız lazım. Dik durma ise dik durma, mücadeleyse mücadele. İnandığımız bu kutlu yolculukta yol arkadaşlarımız milletimizle yürürken, bugüne kadar hiç gözümüzü kırpmadık, hiç arkamıza dönmedik ve geri adım atmadık" dedi.

AMERİKAN MİSYONLARINA DA SIZMIŞLAR

Birçok alanda mücadele edildiğini aktaran Mevlüt Çavuşoğlu, "Bize karşı oynanan oyunların hepsinin farkındayız. Bugün FETÖ'nün Amerika'da ne yapmaya çalıştığını biliyoruz. FETÖ'nün Amerikan kurumlarına ve yargısına nasıl sızdığını biliyoruz ve Amerikan'ın yüzüne söylüyoruz. Arkalarından konuşmuyoruz. Biz hiç kimsenin arkasından konuşmayız. FETÖ Türkiye'deki Amerikan misyonlarına da sızmış. Amerikan yargısına da kongresine de her yere tüm kurumlarına sızmıştır. Legal veya illegal şekilde bu kadar açık söylüyoruz. FETÖ'yü kim kullanıyor o da ayrı bir şey. FETÖ başkasını kullanıyor, birileri bu yolda terör eylemlerinde kullanıyor mu, başkaları FETÖ'yü bu yolda mı kullanıyor. Bunu da milletimiz çok iyi biliyor ve görüyor. Bizim milletimiz her şeyi görüyor ve hiç bir şey milletimizin gözünden kaçmıyor" diye konuştu.

Haber Ara