Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Meteoroloji'den İstanbul'a şiddetli yağış uyarısı

Meteoroloji, İstanbulluları yağış konusunda uyardı. İstanbul'da üçüncü tufan vakalarına, sel ve su baskınlarına karşı vatandaşlardan tedbirli olunması istendi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-22 08:18:43

Meteoroloji'den İstanbul'a şiddetli yağış uyarısı

TIMETURK | HABER MERKEZİ

İstanbul'da günler öncesinden yapılan şiddetli yağış uyarılarına devam ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkilileri, kentte bugün sağanak ile gök gürültülü sağanak yağışların, gün boyu etkili ve kuvvetli olmasının beklendiğini bildirdi.

ANADOLU YAKASI'NDA DAHA ETKİLİ OLACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada da, sağanak yağışın özellikle Anadolu yakasında daha etkili olmasının öngörüldüğüne dikkat çekerek, “Atmosferin üst seviyesinin soğuk, yer seviyesinin (deniz ve kara) sıcak oluşu nedeniyle oluşacak kararsız hava koşulları sonucu hortum ile kısa süreli dolu yağışı, şimşek, yıldırım, gök gürültülü kısa süreli kuvvetli yağmur geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor” denildi.

AKOM HAREKETE GEÇTİ

Açıklamada, yağış öncesi çöp, sigara izmariti, poşet gibi çöplerin tıkadığı mazgalların temizlik çalışmaları İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı ve İSKİ ekipleri tarafından yapıldığı kaydedildi. Muhtemel yağış ve oluşabilecek olumsuzluklara karşı ilçe belediyelerin bilgilendirildiği, AKOM, İtfaiye, Yol Bakım Onarım Daire Başkanlığı ekipleri, İSKİ ekiplerinin de hazır bekletildiği ifade edildi.

KOCAELİ, SAKARYA, DÜZCE, ZONGULDAK...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, İstanbul'un yanı sıra, Kocaeli, Yalova, Sakarya, Bursa, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde sabah saatlerinden itibaren kuvvetli yağış beklendiği belirtildi. Açıklamada, gün boyu sürecek yağışlar nedeniyle oluşabilecek ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımdaki aksamalara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli olması istendi.

 

Haber Ara