Dolar

32,3864

Euro

34,6190

Altın

2.392,23

Bist

10.045,74

Mehmet Ali Şahin'den MKYK değerlendirmesi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, son günlerde AK Parti içinde gerilim olduğu ve MKYK toplantısındaki kritik yetki devriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-02 12:55:14

Mehmet Ali Şahin'den MKYK değerlendirmesi

Cuma günkü AK Parti MKYK'sında alınan yeni kararla, teşkilâtlarla ilgili yetki yeniden MKYK'ya verilmişti. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Bunun bir değişiklik, çok radikal bir tutum gibi ele alınması doğru değil. Bu teknik bir mesele" ifadelerini kullanmıştı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, NTV'ye verdiği canlı yayın röportajında gündeme yönelik açıklamalarda bulundu. 

MKYK'daki kritik yetki devri ile ilgili "Kendi ayağımıza kurşun sıkacak bir davranış bizden beklenmemeli" diyen Şahin, "Vatandaşların bize hâlâ güvenmesinin nedeni icraatlarımız ve kendi içimizdeki uyumdur, kardeşlik bağıdır. Bu uyumu bozacak bir görüntü vermek halk nezdinde bizi sıkıntıya sokar. Bu konuda herkes hassastır. Son MKYK'da olanları buna bağlamak son derece yanlıştır. Yaşananlar AK Parti olarak yürüyüşümüzü etkileyecek şeyler değil" açıklamasında bulundu.

ERKEN SEÇİM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçen cuma günü, "Erken seçimle ilgili dillendirme var. Hükümetin aldığı bazı kararlarda sanki bir erken seçim olacakmış gibi bir tabloyu önümüze koyuyor" demişti.

Şahin bunun üzerine, "Kongremizi yeni yaptık. Gündemimizde Türkiye'nin sorunları var ve yapmak zorunda olduklarımız var. Ne kongre ne erken seçim gündemimizde... Seçim 2019'da olacak. Kılıçdaroğlu Erken seçime gitmek istiyorlarsa tekliflerini versinler" dedi.

"LAİKLİK KORUNMALI"

Geçen hafta Türkiye'nin gündemini esir alan "laiklik" konusu ile ilgili de açıklama yapan Mehmet Ali Şahin şunları söyledi:

"Laikliğin gerçekten Anayasa'nın 3. maddesinde yazıldığı gibi herkesin inancını yaşamasının teminatıdır. Yeni teklifte de bu elbette kalacak. Anayasada laiklik mutlaka korunmalıdır. AK Parti olarak biz bundan yanayız. Böyle bir tartışma Sayın Meclis Başkanımızın bir açıklamasından sonra gündeme geldi. Kendisi daha sonra bunun ne anlama geldiğini açıklamaya çalıştı. Meclis Başkanı sıfatıyla bunu söylediği için bir takım tepkilere maruz kaldı. AK Parti tüzel kişiliğinin bu konuda ne düşündüğü esastır. Bu konuyu gündemde tutmak abesle iştigâldir."

Haber Ara