Dolar

32,3380

Euro

34,8413

Altın

2.391,84

Bist

10.276,88

Mardin'de şehitler için tören

Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Binbaşı Ahmet Kahraman ile Emniyet Amiri Zafer Kurt için tören düzenlendi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-08 11:46:01

Mardin'de şehitler için tören

70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığındaki törende, şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konularak, öz geçmişleri okundu.

AA'nın haberine göre; Piyade Binbaşı Orhan Veli Saykı, törende yaptığı konuşmada PKK'nın, huzur ve güven ortamını bozmak ve halk üzerinde korku yaratmak amacıyla çukur kazarak, sivillere ve güvenlik güçlerine sinsice saldırdığını söyledi.

Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun'un okuduğu duanın ardından, şehit Kahraman'ın naaşı İstanbul, şehit Kurt'un cenazesi de Ankara'ya gönderildi.

Şehidin yakınları ve görev arkadaşları, tören boyunca gözyaşı döktü. Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak ve Diyarbakır 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, şehit yakınlarını teselli etmeye çalıştı. 

Nusaybin'de PKK mensuplarına yönelik operasyonda dün PKK mensuplarının tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu Jandarma Binbaşı Ahmet Kahraman ile Emniyet Amiri Zafer Kurt yaralanmış, kaldırdıkları hastanede şehit olmuştu.

Haber Ara