Dolar

32,3277

Euro

34,8519

Altın

2.390,09

Bist

10.276,88

Mahir Ünal: Bize en büyük zararı Fransa verdi!

Mahir Ünal “Bize turizmde en büyük zararı Fransa Cumhurbaşkanı Hollande’ın ‘Türkiye-Rusya arasında savaş çıkabilir’ açıklaması verdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-28 08:25:32

Mahir Ünal: Bize en büyük zararı Fransa verdi!

Gazetelerin Ankara temsilcileriyle kahvaltıda buluşan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Kültürel Kalkınma Paketi'nin detaylarını ve turizmde son dönemde yaşanan düşüşün nedenlerini anlattı.

Özellikle şehirlerde kültür merkezleri konusunda özel çalışmalar yapacaklarını belirten Ünal, Ankara'da da içerisinde kütüphanenin, müzenin, sanat galerilerinin, sanat atölyelerinin, tiyatro salonlarının ve kongre merkezlerinin olduğu büyük bir Anadolu Kültür Külliyesi açmayı düşündüklerini anlattı.

"EN BÜYÜK ZARAI FRANSA VERDİ"

Turizmdeki en büyük zararın Rusya'yla yaşanan gerilimden veya terör saldırılarından kaynaklanmadığını söyleyen Ünal “Bize turizmde en büyük zararı ne verdi söyleyeyim. Hiç kimse bunu fark etmedi ama, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande 'Türkiye-Rusya arasında savaş çıkabilir' diye bir açıklama yaptı. Bu bize turizmimize çok fazla zarar verdi" değerlendirmesinde bulundu.

Tam turistlerin rezervasyon döneminde bir devlet başkanının böyle bir açıklama yaptığına dikkat çeken Ünal "Siz böyle bir durumda olsanız, önünüzdeki 6 aya dönük o ülkeye rezervasyon yaptırır mısınız, yaptırmazsınız. Dolayısıyla Hollande'ın bu açıklamasıyla birlikte bizim rezervasyonlarımızda keskin bir düşüş yaşandı" dedi.

İşte Ünal'ın açıklamaları:

Türkiye'deki sektör sıkıntılarının giderilmesi için ürün ve pazar çeşitlendirmesine çalıştıklarını belirten Mahir Ünal, tanıtım stratejisini yeniden oluşturduklarını ileterek “Antalya'nın sadece bir pazara bağımlı hale gelmesi yanlıştı” diye konuştu. Diğer ülkelere yönelik tanıtım faaliyetlerini harekete geçirdiklerini dile getiren Bakan Ünal, şöyle dedi: “Biz önleyici, telafi edici ve yapısal tedbirler alarak 2-3 yıl sonrasına dönük çok ciddi hazırlıklar yapıyoruz. Yani bu sıkıntılar geçecek ama bu sıkıntılar geçtiğinde biz pazar, ürün çeşitliğini sağlamış, tanıtım stratejisini çok ciddi anlamda yeni duruma göre planlamış bir ülke olarak, bu bağımlılıktan da kurtulmuş olacağız.” Turizm sektörü bakımından Türkiye'ye en büyük zararı Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın verdiğine dikkat çeken Bakan Ünal, Hollande'ın ‘Türkiye-Rusya arasında savaş çıkabilir' açıklamasının yanlışlığını vurguladı ve bu açıklamayla birlikte rezervasyonlarda keskin bir düşüş yaşandığını belirtti. Ünal, “Bu bize, turizmimize çok fazla zarar verdi. Tam turistler rezervasyon dönemindeyken bir devlet başkanı ‘Türkiye-Rusya savaşı çıkabilir' diye açıklama yapıyor. Böyle açıklamanın ardından kim, önümüzdeki 6 aya dönük o ülkeye rezervasyon yaptırır?

SİYASİ SÖYLEMLER ETKİLEDİ

Türkiye'nin güvenli bir ülke olduğuyla ilgili tanıtım çalışmaları yaptıkları sırada CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun ‘Türkiye bombaların patladığı bir ülke, turist gelir mi?' şeklinde açıklama yapmasını eleştiren Mahir Ünal, şöyle dedi:

“Biz dışarıda büyük bir seferberlik başlattık, sektör de bu seferberlik çağrısına çok olumlu tepki verdi. Türkiye'nin güvenlik açısından riskli ülke algısını birileri pekiştirmeye çalışırken, içeriden ısrarla bazı siyasetçiler, Türkiye'nin güvenli ülke olmadığını söylüyorlarsa bu tabii iyi niyetli bir şey olarak algılanamaz.”

Bakan Mahir Ünal, İsrail ve İran'dan gelen turist sayısında ciddi bir artış beklemelerine rağmen Beyoğlu saldırısından sonra kayıp yaşandığını sözlerine ekledi.

 

Haber Ara