Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Kuzu: Bu sistem düşman başına

Parlamenter sistemin uygulayıcılarından Almanya, hükümet kurma krizi yaşıyor. Almanya’nın seçimlerden sonra hükümet kuramaması üzerine Burhan Kuzu, “Almanya’da koalisyon kurulamadı, erken seçim çağrısı yapıldı. Hollanda da böyle; bir kaç ülke daha var ve hepsinde de baş belası parlamenter model var. Düşman başına” dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-22 14:18:41

Kuzu: Bu sistem düşman başına

Parlamenter sistemin uygulayıcılarından Almanya, hükümet kurma krizi yaşıyor. Almanya'da üçlü koalisyon görüşmeleri olumsuz sonuçlanınca erken seçim gündeme geldi. Seçimlerde meclise giren AfD Eş Başkanı Alexander Gauland hükümetin kurulamamasında etkili olduklarını ileri sürerek bilerek kriz oluşturduklarını ve en fazla oyu alan Merkel'in görevi bırakması gerektiğini söyledi.

DÜŞMAN BAŞINA

Türkiye'de yaşanan hükümet krizlerinin temelinde parlamenter sistem olduğunu her seferinde söyleyen ve Türkiye'nin başkanlık sistemine geçmesi için büyük gayretler veren Anayasa Profesörü Burhan Kuzu, sosyal paylaşım hesabında Almanya'nın hükümet krizini parlamenter sistemin olağan bir sonucu olduğunu yazdı.

Kuzu, “Almanya'da koalisyon kurulamadı, erken seçim çağırısı yapıldı. Türkiye'ye saldırma yarışına girdiniz de ne oldu? Parlamenter modeli savunanlara duyurulur. Hollanda da böyle; bir kaç ülke daha var ve hepsinde de baş belası parlamenter model var. Düşman başına” diye konuştu.

Haber Ara