Dolar

32,3916

Euro

34,8022

Altın

2.440,95

Bist

10.082,77

Kurtulmuş'tan 'ikinci kalkışma' açıklaması

15 Temmuz benzeri bir kalkışma olacağı iddialarına hükümetten açıklama geldi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-26 13:42:01

Kurtulmuş'tan 'ikinci kalkışma' açıklaması

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Bakanlar Kurulu sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Numan Kurtulmuş, medyay ayansıyan "ikinci kalkışma olacak" iddiaları ile ilgili açıklama yaptı.

Kurtulmuş şunları söyledi:

 "Bu yönde bir rapor yok. bu tür raporlarla halkı endişeye ve birtakım telaşa sürüklemenin de alemi yok ama ülkeyi yönetenler olarak şunun farkındayız, bunlar ve arkalarındaki iradelerin, Türkiye'nin demokrasinin önünü kesmek için yine fırsat kollayacakları, bunu yapmak içinde halkın arasına çeşitli fitneler sokmaya gayret edecekleri. Hep beraber uyanık olacağız"

NE OLMUŞTU?

Yenişafak gazetesine röportaj veren Emekli albay Hasan Atilla Uğur, "İkinci kalkışmaya hazır olun. Ve çok yakın bir zamanda. Çok net bilgi olarak söylüyorum, ikincisi daha kanlı olacak. Bugün bir zafer sarhoşluğu içindeyiz. Ben sizin aracılığınızla Türkiye'yi uyarıyorum. Kimse 'tamam bu iş bitti, türkiye rayına oturdu, artık Amerika başka bir şey yapamayacak, FETÖ başka bir şey yapmayacak, PKK başka bir şey yapamaz, biz belini kırdık bu örgütlerin' falan demesin" demişti.

Uğur, "Olay büyük ihtimal Şemdinli, Yüksekova ya da Kızıltepe'de olacak. Burada 15-20 kişi ölecek. Bölgedeki bütün ilçelerde, illerde, İngiliz konsolosluğundan ziyaret edilen aşiretler bu oyuna gelirlerse eğer halkı sokağa dökecekler. Batı'da ise fitili 4-5 noktada sansasyon yaratacak büyük patlamalarla ateşleyecekler. Bunu ya PKK ya da IŞİD yapacak" iddiasında bulunmuştu.

 

Haber Ara