Dolar

32,3858

Euro

34,7919

Altın

2.405,90

Bist

10.158,76

Kurtulmuş: Schulz'un sözlerine anlam vermek mümkün değil

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Avrupa Parlamentosunun Başkanı Martin Schulz'un Türkiye'ye yönelik tehditkar sözlerini eleştirdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-14 12:39:50

Kurtulmuş: Schulz'un sözlerine anlam vermek mümkün değil

TIMETURK|HABER MERKEZİ 
MERVE KURBAN ARSLAN

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulundu. 

Kurtulmuş, Avrupa Parlamentosunun Başkanı Martin Schulz'un idam konusundaki tehditkar sözlerine tepki gösterdi ve "Bu sözlere anlam vermek mümkün değil." dedi.

Avrupa Birliği İlerleme Raporu'nun yanlı olduğunun altını çizen Kurtulmuş, "Kabul edilemeyecek ifadelerle dolu, amacına hizmet eden değil Türkiye'yi köşeye sıkıştırmak için yazılan bir rapor. Bu raporun içeriğini kabul etmediğimizi söylemek isterim." ifadelerini kullandı.

SCHULZ'UN SÖZLERİNE ANLAM VERMEK MÜMKÜN DEĞİL 

"AP Başkanı Schulz'un tehditkar sözlerine de anlam vermek mümkün değil." diyen Kurtulmuş, "Türkiye'ye terörle mücadelede destek veren bir şey söyledi mi? Bombalı saldırılarda yüzlerce insanımızı kaybettik. Biz sizin arkanızdayız diye bir şey gördünüz mü? Avrupa Birliği terörle mücadeledeTürkiyeyi yalnız bırakmamalıdır. 15 Temmuz'da verdiğimiz mücadelede de arkamızda durduğunu söylemek mümkün değildir." açıklamasında bulundu.

TÜRKİYE BU SÖZLERİN MUHATABI DEĞİL

Kurtulmuş, "Terörle mücadele de AB'yi arkamızda görmek isteriz. Ama bu rapoları anlamak mümkün değil. Türkiye egemen bir ülkedir. Şunu beğenmiyoruz diyerek, el sallayarak Türkiye'yi hizaya sokabileceklerini zannetmesinler. Bu tür tehditkar sözleri hiç bir şekilde kabul etmiyoruz. Türkiye bu anlamsız tehditkar sözlerin muhatabı değil." şeklinde konuştu.

TÜRKİYE'YE TEHDİT

AP Başkanı Schulz, Türkiye'yi yaptırım uygulamakla tehdit etmiş ve "Türkiye idam kararını yeniden uygulamaya koyarsa o zaman kırmızı çizgimizi aşmış olur ve Avrupa Birliği ile müzakere süreci bitmiş olur" ifadelerini kullanmıştı.

Schulz, Cumhuriyet Gazetesi'ne operasyon kapsamında gerçekleşen tutuklamalar karşısında Türkiye'ye dönük ekonomik yaptırım uygulanmasının seçenekler arasında olduğunu da söylemişti.

ÇAVUŞOĞLU: GÜCÜ YETİYORSA...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Schulz'un idam cezasının getirilmesi halinde Türkiye ile müzakerelerin durdurulacağına yönelik açıklamalarına ilişkin, "Schulz'un bu tehditkar açıklamalarının bizde hiçbir etkisi yok. Hiç kusura bakmasın. Önce AP'deki PKK faaliyetlerini durdursun. Gücü yetiyorsa yine AB üyesi ülkelerdeki teröre destek veren faaliyetlere karşı söylem içinde olsun. Ekonomik yaptırımlarla ilgili de elinden geleni arkasına koymasın. Gerekeni, ne yapmak istiyorsa yapsın." ifadelerini kullanmıştı.

Haber Ara