Dolar

32,3787

Euro

34,7663

Altın

2.412,30

Bist

10.097,79

Kürsüyü terkeden Kocaoğlu'ndan açıklama

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Selçuk'taki açılış töreninde alanı terketmesiyle ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulundu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-08 22:28:23

Kürsüyü terkeden Kocaoğlu'ndan açıklama

TİMETÜRK | HABER MERKEZİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Selçuk'taki açılış töreninde alanı terketmesine yönelik Twitter hesabı üzerinden bir mesaj yayınladı.

"BANA SAYGI DUYMAK ZORUNDASINIZ"

Bugün Selçuk-Torbalı İZAN hattının açılışında konuşma yapmak üzere kürsüye çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, alanda 'Erdoğan' sloganları atılınca, "bana burada saygı duymak zorundasınız. Bu projelerde en az sayın Başbakan Binali Yıldırım kadar benim de emeğim var. Adam olun." diyerek alanı terketti.

"Selçuk'taki İZBAN töreninde ve öncesinde neler yaşandığını sizlerle paylaşmak istiyorum" diyen Kocaoğlu, şu mesajı yayınladı:

"YUHALANDIM, KİMSE SUSTURMAYA ÇALIŞMADI BİLE"

"Selçuk'taki İZBAN töreninde ve öncesinde neler yaşandığını sizlerle paylaşmak istiyorum: İZBAN'da yüzde 50 ortak olmamıza rağmen, Selçuk'taki töreni basından öğrendik. Program bize bugün, yani törenin yapıldığı 8 Eylül tarihinde ulaştı. Yani ortada bir gariplik olduğu belliydi. Ama biz bunu gündem yapıp ortamı germek istemedik. Kürsüye çıktığımda bazı gruplar tarafından yuhalandım. 'İn aşağı' ve 'konuşma' gibi hakaretlere maruz kaldım. İzmir'in seçilmiş belediye başkanı olarak duruşumla, davranışımla böyle bir tavrı hak etmediğime inanıyorum. Tören sırasında bağırıp çağıranları Sn. Başbakan dahil kimse susturmaya çalışmadı bile.. Bunu da çok yadırgadım. İzmir Enternasyonal Fuarı açılışında, Açıkhava Tiyatrosu'nda yaşananları herkes hatırlayacaktır. Zamanın Sanayi Bakanı Nihat Ergün'e protesto olunca, ben kürsüye fırlayıp herkesi susturmuş ve Sayın Bakan'dan özür dilemiştim. Devlet adamlığı, siyasetçilik budur; konuğuna, ortağına, devlet büyüğüne nasıl davranılacağını göstermektir.

1- Selçuk'taki İZBAN töreninde ve öncesinde neler yaşandığını sizlerle paylaşmak istiyorum: — Aziz Kocaoğlu (@bskazizkocaoglu) 8 Eylül 2017

Haber Ara