Dolar

32,4227

Euro

34,7135

Altın

2.433,75

Bist

10.082,77

Küçükçekmece'deki hamile çocuk skandalını ortaya çıkaran görevli ilk kez konuştu

Küçükçekmece'deki 115 hamile çocuk vakasını ortaya çıkaran görevli ilk kez konuştu ve yılda 400-500'e yakın 'hamile çocuk' vakası yaşandığını söyledi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-19 10:37:46

Küçükçekmece'deki hamile çocuk skandalını ortaya çıkaran görevli ilk kez konuştu

Küçükçekmece'deki 115 hamile çocuk ile ilgili kayıtların polise bildirilmediğini ortaya çıkaran hastane personeli İclal N. Hürriyet'ten Dİnçer Gökçe'ye konuştu. Cinsel istismar mağduru çok sayıda çocuk ile birebir görüştüğünü söyleyen İclal N. şunları söyledi:

"ÇOCUĞUN ÇIĞLIĞINI UNUTAMIYORUM"

“16 yaşındaki hamile bir kız doğum için bizim hastaneye geldi. O sırada doğumhaneye ben de indim. O gün korkudan çığlık çığlığa ağlayan o kızın sesi hâlâ kulaklarımda. O çocukları düşündükçe bu işin peşini bırakmamaya karar verdim.”

YILDA 400-500 HAMİLE ÇOCUK VAKASI MEYDANA GELİYOR

“Bu hastaneye yılda ortalama, 18 yaşın altında 450-500 hamile çocuk geliyor. Bizim görevimiz, çocuk yaştaki hamile çocuklar ile ilgili durumu bir üst yazı ile polise bildirmek."

PSİKOLOG I.Ö: KASIT YOK, ARTIK NORMALLEŞTİ

Konuyu yetkililere bildirmediği tespit edilenlerden biri olan Psikolog I.Ö. ise Habertürk'ten Gazete Habertürk'ten Öznur Karslı ve Müslim Sarıyar'a konuştu. Ö. şunları söyledi:

“Bildirim yükümlülüğü olmasına rağmen bunun yapılmamasının 2 nedeni var: Bilgi eksikliği ve (çok sık karşımıza çıkmasından dolayı) cinsel istismar ve çocuk gebeler gerçeğini normalleştirmek... Hastane, Suriyeli göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı, çok göç alan bir bölgede. Bu tip vakalar sıklıkla geldiği için bir anlamda normalleşmişti. Suriyelilerin yoğun yaşadığı ilçedeki hastanede bu vakalar sık olduğu için durum hasır altı edildi. Bildirim yapılmamasıyla ilgili bir kasıt yoktu.”

 

Haber Ara