Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Kritik YAŞ bugün yapılıyor!

Yüksek Askeri Şura (YAŞ), Başbakan Binali Yıldırım'ın başkanlığında bugün Çankaya Köşkü'nde toplanacak. Geçen yıl YAŞ öncesinde darbe girşiminde yer alan general ve amiral kadroları büyük ölçüde boşaldığı için sınıf subayı ve albayların terfi şansı yüksek. Başbakan Yıldırım, söz kritik YAŞ öncesinde dün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 6 saat süren bir toplantı gerçekleştirmişti.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-02 09:38:11

Kritik YAŞ bugün yapılıyor!

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya'da gerçekleştirilecek Yüksek Askeri Şura (YAŞ)'nın en önemli maddelerinden biri  'FETÖ ile mücadele' faaliyetleri olacak

BİR ÇOK KADRO BOŞ, TERFİ ANSLARI ÇOK YÜKSEK

Geçtiğimiz yıl yaşanan 15 Temmuz darbe girişimi sebebiyle TSK'da 149 general ve amiral TSK'dan ihraç edildi. Hemen ardından yapılan YAŞ'ta da bazı emeklilik kararları alındı ve TSK'dan ayrılan general ve amirallerin sayısı 197'ye ulaştı.

Her YAŞ'ta ortalama 50 albay, general ve amiralliğe terfi ederken geçen yıl bu sayı 99 oldu. Buna rağmen Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri'ndeki general ve amirallerin toplam sayısı 326'dan 196'ya geriledi. Bu çerçevede bugünkü YAŞ'ta da çok sayıda albayın terfi ettirilmesi bekleniyor.

EN SİVİL YAŞ

Habertürk'ten Murat Gürgeh'in aktardığına göre
YAŞ'ın 14 asker ve 2 sivilden oluşan üye yapısı, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında 4 asker ile 10 sivilden oluşacak şekilde değiştirildi. Bakanlar Kurulu'ndaki revizyonun ardından YAŞ üyesi bakanların da bazıları değişmişti.

KİMLER KATLIYOR?

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığındaki toplantıya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcıları Bekir Bozdağ, Mehmet Şimşek, Fikri Işık, Recep Akdağ ve Hakan Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal katılacak.

Haber Ara