Dolar

32,4610

Euro

34,7557

Altın

2.429,35

Bist

10.082,77

Kılıçdaroğlu'ndan ülkücülere: Bu kardeşiniz de milliyetçidir

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 'Ülkücü kardeşime söylüyorum: Hiç kimse endişe etmesin, bu kardeşiniz de vatanseverdir, milliyetçidir' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-16 16:04:41

Kılıçdaroğlu'ndan ülkücülere: Bu kardeşiniz de milliyetçidir

Denizli'deki mitingde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum ve Sivas kongrelerinde bile tek adamın olmadığını, yeni anayasayla tek adama Türkiye'nin tapusunun verildiğini savunarak, bu durumun kabul edilemeyeceğini ifade etti.

ılıçdaroğlu, 16 Nisan'da yapılacak referandumda bir kişiye çok büyük yetkiler verileceğini, istenildiği taktirde TBMM'nin feshedilebileceğini belirterek, "Böyle bir yetki kime verilir Allah aşkına. Bizim İstanbul Milletvekili İlhan Kesici'nin dediği gibi 'Bu kadar yetkiyi evliyaya verirseniz, evliyayı azdırırsınız.' 80 milyonu kime emanet ediyorsunuz, bir kişiye emanet edilir mi? Hata insana mahsustur" dedi.

Ülkücülere de seslenen Kılıçdaroğlu, 80 milyonun milliyetçi ve vatanını sevdiğini aktararak, herkesin tercihine saygı gösterilmesi gerektiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, "Ülkücü kardeşime söylüyorum: Hiç kimse endişe etmesin bu kardeşiniz de vatanseverdir, milliyetçidir" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliği için 'Hayır' diyen kişilere "terörist" denildiği zaman eli silahlı dağda gezen kişinin aklandığını savundu. Türkiye'nin tehlikeye sürüklendiğini, demokrasinin artık milletin ortak paydası olamadığını savunan Kılıçdaroğlu, "Acılarımızı paylaşamaz noktaya geldik. Şehitlerimizi bölmeye başladılar. 'Benim şehidim, onun şehidi' diye" sözlerine yer verdi.

 

Haber Ara