Dolar

32,2698

Euro

34,7697

Altın

2.407,14

Bist

10.247,12

Kılıçdaroğlu'na tepkiler büyüyor

Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bir televizyon programında 'Biz hapiste hasta yatan PKK'lıya da, DHKP-C'liye de gittik' sözleri büyük tepkiye neden oldu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-09 13:12:36

Kılıçdaroğlu'na tepkiler büyüyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk ekranlarında yayınlanan Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında PKK ve DHKP-C ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, "Biz kadına da saygı duyarız, çöpten kağıt toplayan kadına da saygı duyarız. Kimin sorunu varsa ilgileniriz, ayrım yapmayız. Biz hapiste hasta yatan PKK'lıya da gittik, DHKP-C'liye de gittik. Hiç ayrım yapmadık" ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TEPKİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. PKK mensuplarının hastanede ziyaret edilmesinin milletin değerleri ile uyuşmadığını kaydeden Erdoğan, her vatan evladının gerektiğinde gözünü kırpmadan ölümün üzerine gidecek cesarette olduklarını, fakat arada "kanı bozukların" da çıktığını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir televizyon kanalında söylediği sözleri hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bakıyorsunuz bir televizyon kanalında bir siyasi partinin başındaki şahıs, bu siyasi parti ana muhalefet partisidir, ben bu ana muhalefet partisine gönül veren vatandaşlarıma sesleniyorum, söylediği ‘biz yeri geldi hastanelerdeki PKK'lıları, yeri geldi DHKP-C'lileri ziyaret ettik.' Şu ifadeye bak, ne kadar rahatlıkla bunu söylüyor. Bu ülkede ana muhalefetin başı olacaksın, bölücü terör örgütünün mensuplarını hastanede ziyaret edeceksin. Neymiş, hastaymış. DHKP-C'liyi hastanede ziyaret edeceksin. Ben bunları milletimin iradesine havale ediyorum. Benim polisimi, Mehmet'imi, köy korucusu kardeşlerimi şehit edenleri kalkıp da hastanede ziyaret ederek hasbihal etmek, DHKP-C'nin mensuplarını ziyaret ederek hasbihal etmek bu milletin değerleri ile uyuşmaz. Siz böyle yaparsanız Almanya'da kendi ülkesini soykırım ile itham eden adam kanı bozuk değil de nedir? Toplumumuz içinden çıkan veya çıkacak olan kanı bozukların hiçbiri bu milletin asaletini, şanlı tarihini, İslam'a yaptığı hizmetleri asla gölgeleyemez. Bir yerde üç beş terörist milletin huzurunu kaçırabilir, buna karşılık yüz binlerce kahraman hayatı pahasına milletini ve vatanını korur” diye konuştu.

GAZİLER VAKFI'NDAN TEPKİ

Gaziler Vakfı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Biz hapiste hasta yatan PKK'lıya da gittik, DHKP-C'liye de gittik. Hiç ayrım yapmadık" açıklamasına sessiz kalmadı.

"LANETLİYORUZ"

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının ve fotoğrafının olduğu bir afiş hazırlayan Gaziler Vakfı,"PKK ve DHKPC sevicilerini lanetliyoruz" mesajı yazdı.

1_782_1

ŞEHİT CENAZESİNDE TEPKİ

İstanbul Vezneciler'deki terör saldırısında şehit olan polis memurlarının Fatih Camii'ndeki cenaze töreninde bir grup, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, "Katilsiniz" diye bağırarak tepki gösterdi.

sehit-polislerin-cenazesinde-kilicdaroglu-na-tepki--7162842

Cenaze töreninde Kılıçdaroğlu'nun çelengine gösterilen tepkinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fatih Camii'ne geldi. Kılıçdaroğlu camiye girdiği sırada bir grup CHP Genel Başkanı'na "Katilsiniz" diye bağırdı. Grubun protestosunu İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan engellemeye çalıştı.

sehit-polislerin-cenazesinde-kilicdaroglu-na-tepki--7162854

Bir grup tarafından içeride protesto edilen gönderdiği çeleng parçalanan Kılıçdaroğlu'nun camiden çıkışı sırasında da arbede yaşandı. Kılıçdaroğlu'nun makam aracı vatandaşlar tarafından teklemendi.

sehit-polislerin-cenazesinde-kilicdaroglu-na-tepki--7162846

Haber Ara