Dolar

32,3890

Euro

34,6075

Altın

2.387,14

Bist

10.045,74

Kıbrıs’ta Arakan gerginliği

Kıbrıs’ta Lefkoşa Belediyesi zabıta ekipleri, Arakan için toplanan yardıma, ‘resmi’ olmadığı gerekçesiyle izin vermedi. Yardımların engellenmesine itiraz eden vatandaşlar ise, “Kendi vatanımızda, Arakan’daki kardeşlerimize yardım etmemiz bile engelleniyor” diyerek olaya tepki gösterdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-18 10:10:06

Kıbrıs’ta Arakan gerginliği

Kıbrıs'ta Lefkoşa Belediyesi zabıta ekipleri, Ebubekir Camii'nde Cuma namazı çıkışı Arakan için toplanan yardıma, ‘resmi' olmadığı gerekçesiyle izin vermedi. Yardım toplayanların “bir çete olup yardım paralarını gasp edebilecekleri” şüphesi ile engellendiğini söyleyen zabıta amirliği, cami çıkışı yapılan yardımlara izin verilmeyeceğini bildirdi.

Vatandaşlar ise “Kendi vatanımızda, Arakan'daki kardeşlerimize yardım etmemiz bile engelleniyor” diyerek olaya tepki gösterdi.

"BU TABLO BİZİ ÇOK ÜZÜYOR"

Milli Gazete'de yer alan habere göre, Ebubekir Camii'nin önünde yaşanan skandalın şahitlerinden O. Kağan Özdem, yaptığı açıklamada, “Zabıta ekiplerinin tavırlarını anlamak mümkün değil. Bu tablo bizi çok üzüyor. Bizler büyüklerimizden, 60 ve 70'lerde Türkiye'den sandallarla, Libya'dan ise uçaklarla (uçaklarda hurma kargosu var teleksleri ile) ‘resmi' olmayan yollardan nasıl silah temin ettiklerini ve zalimlere karşı nasıl milli mücadele verdiklerini dinliyoruz. Ama öbür taraftan bugün kendi vatanımızdan kardeşlerimize yardım ulaştıramıyoruz” dedi.

Haber Ara