Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

KADEM: Sığınmacıları hedef gösterenler suç işliyor

Sakarya’da 10 aylık oğlu ile Suriyeli mülteci annenin katledilmesinin yankıları sürerken, Kadın ve Demokrasi Derneği konu hakkında açıklama yaptı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-07-08 19:07:58

KADEM: Sığınmacıları hedef gösterenler suç işliyor

TİMETURK HABER MERKEZİ

Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde 10 aylık oğlu ile Suriyeli mülteci annenin katledilmesinin yankıları sürerken, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) de konu hakkında açıklama yaptı.

“SIĞINMACILAR HEDEF TAHTASI HALİNE GETİRİLDİ”

Yaşanan hadiseden üzüntü duyulduğu belirtilen açıklamada “Suriyeli sığınmacılarla yaşanan çok küçük tartışmaların bile büyük olaylara dönüştüğü ya da dönüştürülmeye çalışıldığı şu günlerde gerek basın yayın organlarında gerekse sosyal medyada, tahrik edici, yalan ve yanlış bilgiler içeren birçok haber yer almaktadır. Sığınmacıların bir hedef tahtası haline dönüştürülmesi, ülke içerisindeki huzur ortamının bozulmaya çalışılması bizlere, Türk toplumu ile Suriyeli sığınmacıların karşı karşıya getirilmeye çalışıldığını gösteriyor.” denildi.

“Fütursuz söylemlerle bir topluluğa karşı kin tohumları ekenler, provakatif, bozguncu açıklamalarıyla toplumun huzur ve sükûnunu bozanlar, yalan beyanlarla infiali körükleyenler sadece ahlakî bir mesuliyeti çiğnemekle kalmıyor ayrıca TCK'nın 216. maddesince suç işlemiş oluyorlar.” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“HUZURU SAĞLAMAK ORTAK SORUMLULUK”

“Vicdan izan ve insaf sahibi herkese sesleniyoruz: binlerce yıldır mazlumlara din, dil, ırk ve mezhep ayırt etmeksizin umut götürmüş, güvenli bir liman olmuş topraklarımızda hepimizin emniyetini ve huzurunu sağlamak ortak sorumluluğumuzdur. Kadına karşı cinsel saldırı ve şiddete hedef olarak iki bebeğiyle katledilen sığınmacı kadın vakasında sanıkların en ağır cezayı almasını talep ediyor, takipçisi olacağımızı bildiriyor ve bu yürek yakan vahşeti kınıyoruz.”

Haber Ara