Dolar

32,3863

Euro

34,7823

Altın

2.440,18

Bist

9.995,83

İzmir'de yakalanan IŞİD'li Suriye'deki 700 kişilik katliamı kabul etti

İzmir’de yakalanan 3 IŞİD'linin Suriye’nin Şaidat bölgesindeki 700 kişilik katliamı kabul ettiği belirtildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-04 08:19:22

İzmir'de yakalanan IŞİD'li Suriye'deki 700 kişilik katliamı kabul etti

Suriye'nin Şaidat bölgesinde 14 Aralık 2017'de 700 sivilin katledilmesinin sorumluları arasında gösterilen Kasır el-Haddavi, geçen hafta İzmir MİT Bölge Başkanlığı, İzmir İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı ortak operasyonla yakalanmıştı.

İzmir polisi ile Gaziantep polisinin işbirliğiyle IŞİDîn istihbarat, silah ve finans komutanları olduğu ileri sürülen örgüt elebaşıları Münzir el-Zübeyir, Muhammed ve Ömer Matar da Gaziantep'te yakalanmıştı.

BAĞDADİ'NİN EN YAKIN ADAMININ AKRABASI

Haddavi'nin, ayrıca örgütün sözde lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin en yakın adamı olan ve Bağdadi öldükten sonra halefi olarak gösterilen, örgüt içinde de sözde infaz videoları yayınlanan Saddam Cemal'in akrabası olduğu tespit edilmişti.

İstihbarat raporlarındaki tespitlerin de 4 zanlının IŞİD içinde faaliyet gösteren sorumlular olduğu bilgisiyle örtüştüğü belirtildi.

Habertürk'ten Neşet Dişkaya'nın haberine göre emniyetteki işlemlerinin ardından, 4 IŞİD komutanı adliyeye gönderildi.

Kasır el-Haddavi ile örgütün istihbarat, silah ve finans sorumlusu 3 teröristin, kendilerine yönetilen suçlamaları kabul ettikleri belirtildi.  Kasır el-Haddavi ile IŞİD'in istihbarat, silah ve finans komutanları olduğu iddia edilen örgüt yöneticileri Münzir el-Zübeyir, Muhammed ve Ömer Matar'ın emniyetteki ifadelerinde IŞİD'in üst düzey sorumluları olduklarını kabul ettikleri, Haddavi'nin Suriye'deki çatışma bölgelerinde yaralandığını söylediği öğrenildi.

4 şüpheli, akşam saatlerinde tutuklandı.

 

Haber Ara