Dolar

32,4131

Euro

34,7062

Altın

2.433,37

Bist

10.082,77

İYİ Partili Özdağ: Abdullah Gül bir proje olarak geldi

İYİ Partili (İP) Ümit Özdağ, Abdullah Gül'ün CHP-İP-SP'nin ortak adayı olması ile ilgili 'Gül bir proje olarak geldi. Erdoğan'a rakip olması için paraşütle geldi' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-04-29 22:11:49

İYİ Partili Özdağ: Abdullah Gül bir proje olarak geldi

İYİ Partili (İP) Ümit Özdağ, Abdullah Gül'ün CHP-İP-SP'nin ortak adayı olması ile ilgili "Gül bir proje olarak geldi. Erdoğan'a rakip olması için paraşütle geldi" ifadelerini kullandı.

Abdullah Gül'ün tek aday olmak istemesi ve CHP'nin 15 vekil yolladığı Akşener'in de adaylık ısrarıyla Cumhur İttifakı'na karşı çatı kurulmaya çalışıldı. Gül, dün yaptığı açıklamada adaylığı ile ilgili sürecin artık söz konusu olmadığını açıklarken, Akşener yine adaylık vurgusu yaptı.

Meral Akşener, 15 vekili aldıktan sonra adaylığını açıkladı, ''Erdoğan'ın karşısında tek aday olacağım'' diyen Abdullah Gül, ''Süreç sona erdi'' dedi.

Seçimlere doğru kulislerde birçok CHP'linin ismi konuşulurken, aday olmayan Kılıçdaroğlu, aday arayışlarını sürdürüyor.

''GÜL, BİR PROJE OLARAK GELDİ''

Bir televizyon programına katılan İP Genel Başkan Yardımcısı Özdağ, “Gül bir proje olarak geldi. Bu proje kapsamında Gül'ün paraşütle Erdoğan'a rakip olması için çok boyutlu baskı yapıldı. Hiç tahmin etmediğimiz yerlerden, odaklardan telkin aldık'' dedi.

"ABDULLAH GÜL İÇİN BİRÇOK DEĞİŞİK GÜÇ ODAĞI TELKİN VERDİ"

Özdağ, ''Gül'ün aday olması için size baskı ve telkinde bulunanlar kimdi?'' sorusuna ''Birçok değişik güç odağı'' diye cevap verdi. İsim vermeyen Özdağ, telkinde bulunanları 'iş dünyası temsilcisi' olarak tanımladı.

Haber Ara