Dolar

32,3298

Euro

34,7155

Altın

2.436,58

Bist

10.006,56

İstanbul'u yalnız bırakmadılar

Yenikapı'daki tarihi mitinge gelemeyenler Ankara'dan İzmir'e, Antalya'dan Adana'ya meydanları doldurdu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-07 17:51:13

İstanbul'u yalnız bırakmadılar

İstanbul'da milyonlarca insanı bir araya getiren Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne, Türkiye'nin dört bir yanından destek yağdı. Eline bayrak alan kitleler meydanlara koştu.

Başkent Ankara'daki buluşma noktası Kızılay Meydanı. On binlerce kişi alanı bayraklara donattı, meydandaki kalabalıkta büyük bir coşku var.

İzmir'de Konak Meydanı'na Yenikapı mitinginin canlı yayınlandığı her biri 16 metrekare genişliğinde dört LED ekran kondu. 20 bin sopalı Türk bayrağı dağıtılmak üzere hazır.

Meydana 40 metrekare genişliğinde sahne kuruldu. Sahnenin arka fonunda Konak Meydanı'ndaki nöbet gecelerinden birini gösteren fotoğraf üzerine 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi, Zafer Demokrasinin Meydanlar Milletindir' yazıldı.

Miting sırasında Kapadokya'dan getirilen balon uçurulacak ve miting alanının üstünde iken balondan 12 metrekare genişliğinde Türk bayrağı sallandırılacak.

Konak Meydanı'na gelen halka 125 bin şişe su dağıtılacak. Ayrıca dondurma ikramında bulunulacak, alandaki üç noktada lokma dökmek için hazırlık yapıldı.

ANTALYA'DA SIK SK DAĞITILIYOR 

Antalya'da 40 dereceyi aşan sıcak havaya rağmen Cumhuriyet Meydanı'nda binlerce kişi toplandı. Vatandaşlar kafalarına geçirdikleri karton kutu ve gazete kağıtları ile bunaltıcı sıcaktan korunuyor. Sık sık katılımcılara su dağıtıılyor.

Cumhuriyet Meydanı'na gelenler, Yenikapı'daki mitingi alana kurulan beş dev ekrandan izleyebilecek.

Miting alanına gelen herkes iki çember halinde hazırlanan güvenlik kontrol noktalarından tek tek arandı. Meydanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan posteri ve Türki Cumhuriyetlerinin bayrakları dışında hiçbir parti, sendika, dernek bayrağı ve flamalarına izin verilmiyor.

GAZİ ANTEP'TE KALABALIĞIN ÜSTÜNE SU PÜSKÜRTÜLDÜ 

Gaziantep'te ise Demokrasi Meydanı'nda toplanan halk, İstanbul'daki mitingi bekliyor. Sıcak havaya çare ise itfaiye tarafından bulundu, alanı dolduranların üstüne gül esanslı su püskürtüldü.

Haber Ara