Dolar

32,3890

Euro

34,6075

Altın

2.387,14

Bist

10.045,74

“İkinci Erdoğan dönemi değil, ikinci AK Parti dönemi'

Milliyet Yazarı Serpil Çevikcan, bugünkü köşesinde Ak Parti'nin 3. olağan kongresini yazdı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-22 09:58:18

“İkinci Erdoğan dönemi değil, ikinci AK Parti dönemi'

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Köşesinde Erdoğan'ın Ak Parti'ye verdiği mesajları mercek altına alan Çevikcan, "AK Parti'de “ikinci Erdoğan dönemi” değil, 16 Nisan referandumundan sonra “ikinci AK Parti dönemi” başlıyor" dedi.

İşte o ifadeler.

Bunların özeti, Erdoğan'ın “AK Parti olarak işimiz artık daha zor. Çünkü çıta artık yüzde 50 artı 1'dir” cümlesinde yatıyor. 16 Nisan anayasa referandumunda alınan sonucu bir alarm zili olarak gören ve kuşkusuz bu sonucun analizini en iyi yapan isim Erdoğan. Yanlışları, eksikleri, gedikleri, yorulanları, çalışmayanları, işi yavaşlatanları en iyi o biliyor. Zamanında yapılırsa 2019'da gerçekleşecek üç seçimde de mutlak başarı için nerelere, nasıl neşter atılması gerektiğini de.
Dün Kongre'den onay alan MKYK listesi ve Erdoğan'ın açıklamaları bunun ilk işaretleri. Yıl sonuna kadar teşkilatlar yenilenecek, il, ilçe örgütleri genç kadrolarla takviye edilecek, AK Parti'yi AK Parti yapan çat kapı politikasına geri dönülecek, her vatandaşa ulaşılacak, çalışmayan, nefesi tükenen belediyelere neşter atılacak.
Önümüzdeki dönemin iki ana hedefi ilan edildi:

Demokratik kazanımlar ileriye taşınacak ve kalkınma hedefleri tutturulacak. Bütün bunlar ve yüzde 50 artı 1 için nefes, uyum ve sadakat şart. Kısa bir süre sonra ilan edilecek olan yeni kabine de bu kriterleri yansıtacak.

AK Parti'de “ikinci Erdoğan dönemi” değil, 16 Nisan referandumundan sonra “ikinci AK Parti dönemi” başlıyor.

Türkiye, ikinci AK Parti dönemiyle, Cumhurbaşkanı'nın dün söylediği gibi ne orta demokrasi ne de orta gelir tuzağına düşmeden 2019'a kadar olan geçiş sürecini tamamlayabilirse önemli bir mesafe almış olacak.

Haber Ara