Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

İbrahim Karagül: Suriye politikası küçük cemaatlerin insafına bırakıldı

Karagül yazısında, Türkiye’nin Suriye politikasının küçük nüfuz gruplarının, dar çevrelerin, küçük cemaatlerin insafına bırakıldığını iddia etti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-30 18:14:43

İbrahim Karagül: Suriye politikası küçük cemaatlerin insafına bırakıldı

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı İbrahim Karagül "Türkiye'nin Suriye politikasında bir değişiklik olacak mı?" başlıklı yazısında, değişiklik olacağını fakat bunun geri adım atmak anlamını taşımadığını yazdı. "Hatta olmalı, değişmeli, yeni bir yol haritası çizilmeli, bu artık bir şekilde zorunluluk hali almıştır, diyebiliriz" diye yazan Karagül, Erdoğan'ın sıklıkla kullandığı "Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz" ifadesini de ekledi.

Meselenin Türkiye'nin bütünlüğünü sarsacak bir noktada olduğunu belirten Yazar, "Suriye savaşı Türkiye savaşına dönüşmüş, doğrudan Türkiye açık hedef yapılmıştır" diye yazdı.

İşte yazının ilgili bölümü:

"Maalesef, Suriye krizi ilk patladığında bu kaygıları hep yazmıştık... Bir ülkenin dış politikası, hele hele Suriye gibi yakıcı bir meselesi küçük nüfuz gruplarının, dar çevrelerin, küçük cemaatlerin insafına bırakılamazdı, onlara rehin verilemezdi. Ama bu yapıldı. O zaman bize çok ağır saldırılar yöneltildi. O saldırıları organize edenler, krizin böylesine kilitlendiği bir dönemde, bugün, ortalarda görünmüyor. Ankara'da ortak bakanlar kurulu toplantısı yapıldığı gün, bize gelip; “Suriye'de isyan başlatacağız, bize destek olun" diyenler bugün ortalarda görünmüyor. Zamanla savaşın mahiyeti değişti. Bir insanlık trajedisi halini aldı. Şehirlerin, kasabaların harabeye çevrildiği, insanlık suçlarının işlendiği, toplu kıyımların yaşandığı bir dönemde siyasi analizlerin anlamı kalmadı. Ahlaki bir zemin öne çıktı ve biz bu zeminde Suriye halkının yanında yer aldık, alacağız da."

Haber Ara