Dolar

42,5291

Euro

49,5628

Altın

5.744,63

Bist

11.007,37

Güvenlik için kurulan X-RAY 2 ay sonra kaldırıldı

Atatürk Havalimanı'nda yaşanan bombalı saldırı ve darbe girişiminin ardından güvenlik uygulamaları kapsamında araçların aranması için ana giriş noktasına konulan X-RAY cihazı uygun şartları karşılamadığı gerekçesiyle 2 ay sonra kaldırıldı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-05 16:40:19

Güvenlik için kurulan X-RAY 2 ay sonra kaldırıldı

Atatürk Havalimanı'nda ana giriş noktasındaki araçların aramasında hem trafik yoğunluğu azaltmak amacıyla deneme amaçlı olarak Ağustos ayında araçların aranması için yurt dışından getirilen X-RAY cihazı konuldu.

Yapılan testler sonucunda konulan X-RAY cihazının uygun şartlar taşımadığı tespit edilerek kaldırılması talep edildi. X-RAY cihanın kaldırılmasının ardından ana giriş noktasında araç aramaları rutin bir şekilde devam ederken, yoğunluğu azaltmak için alınan önlemler kapsamında polis ekiplerinin araç arama celplerinin sayısı arttırıldı.

Yetkililer, kaldırılan X-RAY'in yerine başka bir firma tarafından üretilen X-RAY araç tanıma sisteminin test amaçlı olarak giriş kapısına tekrar konulacağını söylediler.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haber Ara