Dolar

32,7702

Euro

35,0821

Altın

2.447,24

Bist

10.471,32

Gülen’in kitabına tefsir savunması

FETÖ/PDY örgütünün yargı ayağına düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan eski HSYK üyesi Teoman Gökçe, evinde bulunan Fetullah Gülen’e ait kitabın bir tefsir kitabı olduğunu ileri sürerek, “İnternetten indirdiğim bazı metinleri hoşuma gittiği için bulundurdum.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-09 10:54:24

Gülen’in kitabına tefsir savunması

Star'ın haberine göre; Kime ait olduğuna da bilmiyordum. Evimde bulunan kitap yasaklanmış kitaplardan değildir” dedi.

Teoman Gökçe, evinden çıkan bazı hâkim ve savcılara ait belgelere ilişkin ise, “2010-2014 yılları arasında HSYK'da görev yaptım. Bu görevi sırasında hakim ve savcılar hakkında bana verilen yüzlerce belgeden 3-5 belge evimde bulundu” diyerek kendini savundu.

EĞİTİM LİSTESİYMİŞ

Bunların içerisinde HSYK tarafından düzenlenen eğitimlere katılmış meslektaşlarının listesinin de olduğunu ifade eden Gökçe, “Bu listeleri komisyon başkanları, meslektaşlarım bize verirlerdi. Bunlar bize verilen legal dokümanlardır” dedi. Gökçe, Ankara Sincan Başsavcılığı'nca ‘Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya ve görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme', ‘Silahlı terör örgütüne üye olma', ‘Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme' suçlamalarından tutuklandı. 

Haber Ara