Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Gülen’in firarı araştırılacak

Darbe Komisyonu, FETÖ liderinin 1999’da sağlık nedenlerini gerekçe göstererek Amerika’ya kaçışını araştıracak. Hacettepe’den aldığı ‘Türkiye’de tedavisi mümkün değil’ raporuna imza atan doktorlar dinlenecek.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-29 11:15:17

Gülen’in firarı araştırılacak

Yeni Şafak'tan Fazlı Şahan'ın haberine göre; Meclis Darbeyi Araştırma Komisyonu, Fethullah Gülen'in, ABD'ye gidiş izini araştıracak. Bu kapsamda hem Hacettepe Üniversitesi'nden hem de Türk Hava Yolları'ndan gerekli bilgileri talep edecek. TBMM Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, Fethullah Gülen'in, ABD'ye kaçış sürecini mercek altına aldı.

HACETTEPE'DEN RAPOR İSTENECEK

1999 yılında yurt dışına çıkan Gülen'e verilen doktor raporu ve yolculuk sırasında yanında kimlerin bulunduğu araştırılıyor. Doktor raporunu veren Hacettepe Üniversitesi ile Türk Hava Yollarından (THY) konuyla ilgili belgeler talep edilecek. Örgütün geçmişine odaklanan Meclis Araştırma Komisyonu, bir yandan dinlemeler yaparken diğer yandan da, Gülen'in gidiş sürecini aydınlatmak için belgelere odaklandı.

ABD'YE KİMİNLE GİTTİ

Bu çerçevede Gülen'e, 1999 yılında “Türkiye'de tedavisinin mümkün olmadığı ve ABD'ye gitmesi gerektiği” yönünde Hacettepe Üniversitesi'ndeki doktorların verdiği rapor talep edilecek. Raporun hangi doktorlar tarafından verildiği, detaylarında ne tür bilgiler olduğu, sağlık durumu konusundaki tespitlerin içeriği ortaya çıkacak. Fetullah Gülen'in ABD'ye gidiş sürecini de detaylı inceleyecek olan komisyon, Türk Hava Yollarına da yazı yazmasını kararlaştırdı. THY'den, Gülen'in yolculuk bilgileri, yanında kimlerin olduğu sorulacak. Gülen'in, ABD'ye giderken yanında bir polisin de gittiği ifade edilmişti. Bu kişiler ve başka kimlerin olduğu, THY'nin vereceği bilgilerle ortaya konulacak.

ZİYARETLER BAŞLIYOR

Diğer yandan Komisyon, darbe günü yaşananlara ilişkin tespitleri yerinde inceleyerek yapacak. Bu kapsamda, Komisyon üyeleri, yarın (Çarşamba) Türksat, Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı, Ankara Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi'ne ziyarette bulunacak.

Haber Ara