Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Gülen darbenin talimatını böyle vermiş: O adamı taşlayıp, indirmeden...

Gülen'in darbe için verdiği talimat ortaya çıktı: “2 bin kişiyi almadan düzelmez bu işler, seçimle falan olmaz. Saraya yürüyüp, o adamı taşlayıp, indirmeden düzelmez...”

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-21 10:06:19

Gülen darbenin talimatını böyle vermiş: O adamı taşlayıp, indirmeden...

Star'dan Lütfi Kaplan'ın haberine göre Yargıtay 16.Ceza Dairesi'nin FETÖ'cü hakimler hakkında verdiği kararın gerekçesinde yer alan üst düzey FETÖ'cülerin ByLock yazışmalarında, Gülen'in Pensilvanya'dan örgüte gönderdiği talimatlar da bulunuyor.

"HE" : HOCA EFENDİ

Bylock'ta HE (Hoca efendi) kod adını kullanan Gülen'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı direkt hedef gösterdiği darbe talimatında örgüt üyelerine, “2 bin kişiyi almadan düzelmez bu işler, seçimle falan olmaz. Saraya yürüyüp, o adamı taşlayıp, indirmeden düzelmez” talimatı yer alıyor.

ÜÇ SEÇENEKLİ PLAN

FETÖ yöneticileri darbeyi planlama safhasında üç seçenek üzerinde durmuş. Yapılan değerlendirmeler Bylock yazışmalarına, “3 ihtimal var aslında; 1.projeyi uygulamak 2. sükut edip İnayeti İlahiye'yi (Allah'ın yardımı) beklemek. 3. Küçük kriminalize bir grup olarak 80'li yıllar gibi yola devam etmek” diye geçmiş.

17-25 ARALIK BENZERİ

Kararın gerekçesine göre bu 3 plan şu şekilde:

İlk planı, 17-25 Aralık'ta olduğu gibi bir yargı kumpasının tekrarı ile hükümet üyelerini tutuklamaktı. Bu plan yazışmalara, “Aslında hepsinin bir sabahlık işi var. İddianameyi 3 savcı yazacak. Kolluk gücü olarak da asker makul şüphe ile gözaltı yapacak. Hakimler de ikinci günü ayarlanıp iş bitirecek. Kurul üyelerini de alacaklar, medyayı da. Bir günde toplar geçersin, bir hafta da her şey değişir. Gerisi, artık ülkeyi ele almış olacaksın” ifadeleriyle yansıdı.

Konuşmanın devamı şu şekilde:

- “17-25'i niye yaptık o zaman?”

- “Hazırlık var şu an. Toplanacakların listesini oluşturuyorlar. Tam o tarz mı bilmiyorum, belki direkt asker girer. Geçen bahsettiğim ‘Bunları bir sabah toplayalım' meselesini Emniyetçi, HE'ye sunulması için proje haline getirip gönderdi. Son gücümüzle bir çıkış yapmak lazım, kaç yıldır oraya çalışıldı. Emniyet'e kalsa ‘asker girmeden biz bile hallederiz' diyor."

ASKERİN DARBE YAPACAĞINA DAİR BİR İNANÇ VARMIŞ

- “Asker demek biz demek şu an abi. Harici kurumsal bir ses yok orada. Ama yine de HE istese olur. Sabah bin kişi toplansanız yeter. Gözaltı yapılamayacakları da bakan vs. can güvenliği açısından tedbiren ablukaya alacaksın. Darbe olmamış olacak. Savcı gözaltı kararlarını verecek, direkt garnizonlara yazacak. Bir savcı yeter, gerisi kolluk gücünün işi."

"ERDOĞAN IŞİD'E DESTEK VERİYOR' DİYELİM"

- “DEAŞ, vatana ihanet ve 17-25 Aralık ile CB'ye (Cumhurbaşkanı) kanunen gözaltı yapılabilir. Sonra abluka altındayken istifaları istenir. HSYK üyeleri de öyle. Kabul etmeyenler ya İmralı, ya yurtdışı. Aynı saatlerde tüm medyaya da kayyım atanacak. 17-25 kimin olacaktı tam olsaydı. Hizmet bu sürecin tarafı değildir, ‘bu tamamen hukuki bir davadır' der geçeriz."

 

 

Haber Ara