Dolar

32,2665

Euro

34,7413

Altın

2.399,25

Bist

10.336,50

FETÖ sanığı Ahmet Altan'ı mahkeme başkanı 3 kez uyardı

FETÖ'nün medya yapılanmasının 'darbe çağrışımı' davasında, Ahmet Altan'ın savunması sırasında esas hakkındaki savunmasının dışına çıktığını belirten Mahkeme Başkanı Yalçın, sanık Altan'ı 3 kez uyardı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-14 10:24:45

FETÖ sanığı Ahmet Altan'ı mahkeme başkanı 3 kez uyardı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini önceden bildikleri iddiasıyla gazeteciler Mehmet Altan, Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak'ın da aralarında bulunduğu 6'sı tutuklu 7 sanığın yargılandığı davada, sanıkların savcılık mütalaasına karşı savunmalarıyla devam ediyor.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısındaki salonda yapılan duruşmaya sanıkların tamamı ile avukatları katıldı.

Duruşmada esas hakkındaki savunmasını yapan tutuklu sanık Ahmet Altan, darbe girişimi ile suçlandığını belirterek, "Açık bir yalan bu. Bunun yalan olduğunu, bizim darbeyle hiçbir ilgimiz olmadığını yıllarca bizi izlemiş olan istihbarat teşkilatı da polis de bu iddianameleri yazan savcılar da biliyor. Zaten o yüzden ortaya tek bir kanıt bile koyamıyorlar. Darbeciliğin kanıtı dedikleri üç yazıyla bir televizyon konuşması." dedi.

FETÖ'cü olmadığı halde "FETÖ'ye yardım edenler" diye yeni bir insan türünün ortaya çıktığını öne süren Altan, savunmasında iddianameyi hazırlayan ve esas hakkında mütalaa hazırlayan savcıyı eleştirdi.

Altan, iddianamede 2016'da yapılan 15 Temmuz darbe girişimine katıldığının ilk kanıtı olarak 2010'da yayımladığı bir haberin gösterildiğini savunarak, "Ezip Geçmek' başlıklı yazımla hem FETÖ'cü darbeci hem de PKK'lı terörist olarak gösteriliyorum. Can Erzincan TV'deki programda konuşmanın neredeyse yüzde 95'ini ben yaptım. Ilıcak'la Mehmet Altan birkaç cümle söyledi. Suçlayacaksanız beni suçlayacaksınız. Ilıcak'la Mehmet Altan'ı niye suçluyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

MAHKEME BAŞKANI ALTAN'I UYARDI
Altan'ın savunması sırasında esas hakkındaki savunmasının dışına çıktığını belirten Mahkeme Başkanı Kemal Selçuk Yalçın, sanık Altan'ı 3 kez uyardı.

Başkan Yalçın'ın "Mütalaanın dışında konuşacaksanız, mikrofonu kapatacağım" demesi üzerine Altan da "Siz bilirsiniz, iki sayfayı atlayarak savunmamı sonlandıracağım. Mikrofona ihtiyacım yok, ben sesimi her zaman duyururum." dedi.

Ahmet Altan'ın savunmasını tamamladığı duruşma, tutuklu sanıklardan Mehmet Altan'ın savunmasıyla sürüyor.

Haber Ara