Dolar

32,2815

Euro

34,6504

Altın

2.414,06

Bist

10.045,74

FETÖ'nün savcısı adliyeye tekerlekli sandalyeyle getirildi

Polisten kaçarken ayağını kıran FETÖ'nün savcısı Bayram Bozkurt, adliyeye tekerlekli sandalye ile getirildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-03 14:13:33

FETÖ'nün savcısı adliyeye tekerlekli sandalyeyle getirildi

İzmir'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik aranırken, yerini tespit eden polisten kaçarken düşüp ayağını kırıan İliç eski Savcısı Bayram Bozkurt adliyeye, Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından, tekerlekli sandalye ile getirildi.

KAÇARKEN AYAĞINI KIRDI YAKALANDI

İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri ile Menderes İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ soruşturması kapsamında aranan, eski İliç Savcısı Bayram Bozkurt'un, İzmir'in Bornova'da bir evde saklandığını belirledi. Polislerin eve geldiğini fark eden Bozkurt kaçmaya çalışırken parmaklıklı bahçe duvarının üzerinden yere düştü ve sağ ayağı kırıldı.  Ege Üniversitesi Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından gözaltına alınan eski Savcı Bayram Bozkurt'un emniyette yaklaşık bir aydır süren sorgusunun ardından bugün İzmir Adliyesi'ne getirildi. Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından adliyeye getirilen Bayram Bozkurt, ayağı kırık olduğu için tekerlekli sandalye ile içeri sokuldu.



Eski Savcı Bayram Bozkurt'un, 2009 yılında dönemin Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner ile 3'üncü Ordu eski Komutanı Orgeneral Saldıray Berk'in de aralarında bulunduğu 14 sanığın, 'Ergenekon terör örgütü üyeliği, resmi belgede sahtecilik ve tehdit' suçlamasıyla yargılandığı, geçen yıl beraatle sonuçlanan davada 'Efe' kod adıyla ifade veren gizli tanık olduğu iddia edilmişti. Bununla ilgili Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 26 Şubat 2016 tarihinde gözaltına alınan Bozkurt, 'Yalancı gizli tanıklık yapmak ve hürriyeti tahdit' suçlarından sevk edildiği adliyede, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Bu soruşturmaya ilişkin hazırlanan iddianamenin Erzincan Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmesinin ardından Bayram Bozkurt hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Haber Ara