Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

FETÖ'nün 'abi'leri ne iş yapar? İşte görev tanımları...

Askeri Casusluk iddianamesinde FETÖ'nün gizlenme yöntemlerine yer veriliyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-07-04 14:30:19

FETÖ'nün 'abi'leri ne iş yapar? İşte görev tanımları...

Karar'dan Hilal Öztürk'ün haberine göre FETÖ'nün İzmir'deki ‘Askeri Casusluk' kumpasıyla ilgili yürütülen soruşturmada örgüt mensuplarının kendini gizleme yöntemleri belirlendi. İddianameye göre ‘hususi sorumlu' ve ‘abilerin' örgüt içindeki FETÖ'cülere ‘Atatürkçü'ymüş gibi davranın' talimatı verdiği ortaya çıktı.

İşte 15 Temmuz kanlı kalkışmasının yaşanmasında en etkili görevi yapan bu imamların örgütteki görevleri şöyle:

1- Askeri okullarda okuyan FETÖ yapılanmasına mensup öğrencilerle ilgilenirler.

2- Askeri okul öğrencilerine okul içerisinde sivrilmemeleri gerektiği, Atatürkçü bir çizgideymiş gibi davranılması gerektiği, okul içerisinde sosyal kol faaliyetinde görev alınması, spor takımına girme, cemaat ile ilgili hiçbir konu hakkında görüş beyan etmeme, genel olarak takiye yaparak ehl-i dünya tabir edilen insanlar gibi yaşama, yemeklerde masa adabına uygun olarak çatal bıçak kullanımına uyarak mutlak suretle uygun şekilde hareket etmeleri yönünde tedbir ve önlem amaçlı tavsiyelerde bulunurlar.

3- Yapılacakların cemaatin kural ve anlayışına ters uygulamalar olmasına rağmen ‘Allah rızası yolunda' yapıldığı için dinen caiz olduğu yönünde örgüt mensuplarına talimat verirler.

4- Görüşmelerde öğrenciden, okulda bulunan devre arkadaşları, astları ve üstleri hakkında Alevi, Sünni, Çerkez, gibi birtakım bilgileri toplayarak fişlemeler yaptırırlar.

5- Askeri öğrencilerin Harp Okulunda okudukları dönemde hangi askeri kuvvet birimine yönlendirileceğini belirledikleri ve bu yönde tercih yaptırdıkları, mezun olup göreve başlayan askeri personelin sorumluluğunu başka bir hususi hizmet sorumlusuna devreder.

6- Mesleğe başlayan askeri personelden himmet toplar.

7- Örgüte bağlılığı üst seviyedeki itaatkâr 5/5 lik subayların katıldığı Kurmaylık sınavları için oluşturulan gruplara çıkacak soruları ezberlettirir.

8- Kendisine bağlı FETÖ'cü askeri örgüt ile ilgili eğitirler.

9- Askerlerin kurum içerisinde deşifre olmaması için aşınacak güvenlik tedbirlerini berlielerler.

10- Askeri personelin (kod) isimlerini belirlerler.

11- Telefon kayıtlarının sinyal bilgilerinin takibini bildiği için diğer bölge sorumlularından ya da 3. şahıslardan temin ettiği GSM hattı ve telefon cihazı ile görüşme yapılacak yerlere gelip gider.

12- Deşifreye karşı kendisine bağlı askerler ile irtibat kurmak için her bir personelle farklı ankesör kartıyla irtibat sağlar.

13- Esnaf evlerini tespit ve temin edilmesi için irtibatı kurar ve sorumluluğundaki askerle burada görüşür.

14- Görüşmelerde mutlaka ‘kod' isimler kullanır, güzergahta tedbir alır. Görüşmenin yapıldığı evlerde cemaatın yöntemi olan ‘ima tarzı' namaz kıldırır.

15- Bekâr olan askeri personel FETÖ'nün hiyerarşisinden izin alınmadan evlenmeyeceği konusunda bilgilendirir, evlendirilecek adayın mutlaka örgüt içerisinde olmasını sağlar.

16- Görüşmede askeri personele diğer meslektaşları hakkında fişleme niteliği taşıyan etnik kökenleri, siyasi görüşleri, aile yapısı, alışkanlıkları, zaafları hakkında ayrıntılı rapor hazırlatır.

17- Askeri personelden aldığı bu bilgileri bir üstü, yani Harp Okulları, Polis Akademisi'nde okuyan öğrencilerle ilgilenen bir üst hususi sorumlusuna rapor eder.

18- Sorumlu olduğu askerden dijital olarak gizli ve çok gizli belge temin eder.

19- Bu gizli ve çok gizli belgeleri, dokümanları Kuvvet Komutanlığından sorumlu ve Ülke sorumlusu örgüt liderine yakın olan örgüt mensubuna teslim edilmek üzere temin ettirir.

20- TSK içinde Deniz, Hava, Kara, Jandarma olmak üzere tüm branşlarında sorumlu oldukları personel bulunduğu, aynı sistem ve hiyerarşi içerisinde faaliyetlerini sürdürdükleri anlaşılmaktadır.

Haber Ara