Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Fatih Erbakan: Atatürk yerli ve milli bir liderdi

Milli Görüş’ün merhum lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan, Mustafa Kemal için 'Yerli ve milli düşünceye sahip bir liderdir' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-20 13:21:54

Fatih Erbakan: Atatürk yerli ve milli bir liderdi

Milli Görüş'ün merhum lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan, Sözcü'den Veli Toprak'a konuştu. Gündemdeki 'Atatürk' tartışmasına değinen Erbakan, babasının, "Atatürk yaşasaydı milli görüşçü olurdu" sözlerini ilgi çekmek için söylemediğini ifade ederek, "Atatürk cumhuriyetin ilanıyla birlikte dışa bağlı olmadan, tam bağımsız bir ülke, millet olmamız için adımlar atmıştır. Yerli ve milli düşünceye sahip bir liderdir" dedi.

İşte Erbakan'ın o açıklamaları:

"ATATÜRK YERLi ve MiLLiDİR"

- İktidardan gelen açıklamaları samimi buluyor musunuz?

Allah bilir. Erbakan hocamız “Atatürk yaşasaydı, milli görüşçü olurdu” sözünü ilgi çekmek için söylemedi. Neden? Atatürk, Cumhuriyetin ilanıyla birlikte dışa bağlı olmadan, tam bağımsız bir ülke, millet olmamız için adımlar atmıştır. En önemlisi sanayi hamlesidir. Yerli ve milli düşünceye sahip bir lider olarak karşımıza çıkıyor. Atatürk'ün ağır sanayi hamlesini Erbakan da 70'li yıllarda uygulamıştır. Milli görüş hareketi de tam bağımsız Türkiye istemektedir.

MANŞETE TAŞIDI

Sözcü, Erbakan ile röportajı ise birinci sayfadan verdi:

tyytty

Haber Ara