Dolar

32,2277

Euro

34,7633

Altın

2.411,40

Bist

10.267,09

Esed rejimi PYD'yi vurdu!

Suriye'nin kuzeyindeki Haseke ilinde PKK'nın Suriye uzantısı PYD ile Esed rejimi arasında çatışmalar sürüyor. Bu sefer rejim, PYD'ye karşı savaş uçakları ve topçu birlikleri kullandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-18 16:21:02

Esed rejimi PYD'yi vurdu!

AA'nın yerel kaynaklara dayandırdığı habere göre, Esed rejimi ile PYD arasında iki gün önce başlayan ve hafif şiddette devam eden çatışmalar, bugün öğle saatlerinde tırmandı.

PYD MAHALLELERİ BOMBALANDI

Rejim ordusu, Haseke'de PYD'nin kontrolündeki mahalleleri savaş uçakları ve toplarla bombaladı. İlçenin batısındaki Salihiyye, Tel Hacer ve Mufti mahallelerini hedef alan rejim bombardımanda 5 sivil ve bir PYD militanı öldü.

PYD REJİM KARARGAHLARINI VURDU

PYD güçleri saldırıya Haseke merkezindeki rejim karargahlarını havan toplarıyla vurarak karşılık verdi.

1_86
2_75
3_68
4_49
5_29

NE OLMUŞTU?

Suriye'de Mart 2011'de başlayan iç savaşın başından bu yana rejim ve PYD arasında, Halep'in kuzeyinde, PYD kontrolündeki Şeyh Maksud ve Haseke'de petrol alanlarında ve kontrol noktalarında birkaç kez günübirlik çatışmalar meydana gelmişti. Esed rejimi, bu alanları PYD'nin hakimiyetine bırakarak güçlerini diğer bölgelere kaydırmıştı.

HASEKE ve KAMIŞLI

Rejim ve PYD, Suriye'nin kuzeyindeki Haseke ilini ve Kamışlı ilçesini birlikte yönetiyor. PYD rejime vergi verirken, rejim de kamu kurumlarını çalıştırmaya devam ediyor. Esed rejimine bağlı memurlar 2011 öncesinde olduğu gibi işlerini sürdürüyor. Haseke'deki bazı işyerlerinin vergileri, PYD ve rejim arasında paylaşılıyor. Çoğu zaman rejimin ve PYD'nin kolluk güçleri kentte müşterek devriye yapıyor. Haseke'nin kuzeydoğusunda PYD kontrolündeki Rümeylan petrol sahasının PYD ve rejim tarafından birlikte korunduğu, çıkarılan petrolün bir kısmının rejime verildiği biliniyor.

Haber Ara