Dolar

32,4074

Euro

34,7498

Altın

2.429,36

Bist

10.082,77

'Erdoğan-Trump görüşmesi sonrasında iklim değişecek'

Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde 'Erdoğan ile Trump karşılıklı olarak restleşirler mi?' diye sordu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-16 15:19:00

'Erdoğan-Trump görüşmesi sonrasında iklim değişecek'

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Erdoğan-Trump görüşmesinde Türkiye'yi rahatlatmaya dönük bazı adımların atılmasının beklendiğini yazan Selvi, şunların teklif edilebilecğeini not düştü:

"1- Silahların denetimi için ortak bir mekanizmanın oluşturulması.
2- PYD-YPG'nin Menbiç'ten çıkarılması.
3- PKK ile YPG arasındaki irtibatın kesilmesi gibi."

Sevli şöyle devam etti:

"Bu önerilerin Türkiye'yi ikna etmesi söz konusu değil. Üzerinde tartışılmaya bile değer bulunacak teklifler değil. Erbakan'ın, “Bunlar pansuman tedbirler” diye bir deyimi vardı. Aynen öyle. Türkiye artık eski Türkiye değil. Irak ve Suriye deneyimleri ortada duruyor. Sincar ve Menbiç için verilen sözlerin nasıl tutulmadığını gördük."

ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİNDEN BEKLENEN

"Cumhurbaşkanı Erdoğan o nedenle Başkan Trump'la görüşmeye bağlayıcılığı olan bir çalışmayla giriyor. ABD ve Rusya'nın YPG'ye ilgisi ve Suriye'nin kuzeyinde oluşturulan “PKK kuşağı” konusunda Ankara gerçekçi. Bunun bir adım sonrasının ne olacağı biliniyor.

A planı bunu ABD ile çatışarak önlemek değil. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkan Trump'la yapacağı görüşmeyle yeni bir sayfa açmanın peşinde. Trump'la diyaloğa azami özen göstermeyi amaçlıyor. O nedenle bugünkü görüşmede Erdoğan ile Trump karşılıklı olarak restleşirler mi? Yani biz bugünkü görüşmede bir Erdoğan-Trump restleşmesine tanık olur muyuz? Tek kelime ile hayır. Erdoğan-Trump görüşmesi öncesinde ne kadar olumsuz bir hava varsa, görüşmeden sonra iklim önemli ölçüde değişecek."

Haber Ara