Dolar

32,2384

Euro

34,7634

Altın

2.385,08

Bist

10.276,88

Erdoğan: Ne hikmetse CHP bugün evet dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rize Ticaret Odası'nın ödül töreninde konuştu

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-20 17:40:04

Erdoğan: Ne hikmetse CHP bugün evet dedi

Bugün Meclis'te dokunulmazlıklar ile ilgili alınan kararı değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu dokunulmazlıklarla ilgili ne dedi. Biz destekliyoruz dedi. 2 gün önce yapılanda desteklemediler. İktidar partisi ve MHP beraber yüklendiler. Bugün nasıl olduysa geri döndüler. Bir hikmet var. Bugün de hamdolsun 376'ya çıktı. Böylece referanduma gitmeye gerek kalmadı. Şimdi tabi bu yolu kısalttı. Referanduma gidilseydi millet en az yüzde 70-80 ile ders verecekti. Bunu gördüler" dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Misafirlerimize Rize'mizin yaylarından, çayına kadar tüm güzelliklerini yaşatacağımız bu ziyaretimizin şehirimizin tanıtımına da önemli katkı sağlayacağını düşünüyorum. Gelip geçerken uğramak başka, tüm güzellikleri yerinde yaşamak bambaşka. Misafirlerimze Rize'nin güzelliklerini yerinde yaşatacağız.

Türkiye hedeflerine 81 ilin tamamında kalkınması gelişmesi ile ulaşacaktır. Ülkenin bir bölümü çok ileriye giderken diğer kısmı çok geride kalırsa orada bir dengesizlik olur. Böyle bir dengesizlik beraberinde sosyal huzursuzlukları da getiriyor. Hayata geçirdiğimiz her hizmette bunu düşünüyoruz. Eskiden ciddi bir hastalık durumunda mecburen ya Ankara'ya ya da İstanbul'a gitmek zorunda kalırdınız. Çünkü derdinize derman olacak imkanları orada bulabileceğini düşünüyordunuz. Hastane sıralarında bekleyecek, ilaç varsa ilacınızı alacaktınız.

Ülkemizin neresine gidersiniz gidin çay denildiğinde akla Rize gelir. Sadece geçtiğimiz yıl Çaykur aracılığıyla ödenen bedel 1,1 milyar liradır. Ayrıca 2004 yılından bu yana 1,6 milyar lira nakit ve hibe desteği verildi.

ÇARPIK YAPI ELEŞTİRİSİ

Turizm, Rize için en az çay kadar büyük kazanç sağlamak için önemli bir sektör. Bakınız Başbakan olduğum günden beri hep söyledim. Allah aşkına Rize'de ev yapıyorsan yerel mimariyle bu evi yap. Rastgele böyle çıkıyor da çıkıyor. Dikey mimariyle. Kendi aklı ne elveriyorsa onu yapıyor. Ne sıvası var ne bir şeyi var. Sonra televizyonlarda resmi çıkınca da bayılıyor, övüldüğünü zannediyor. Nasıl Safranbolu evlerine gidiliyorsa inanın Rize'ye sadece bunun için gelecek olanlar var.

"OTELCİLİK NOKTASINDAKİ SIKINTI ORTADAN KALKACAK"

Siz Rize'nin esnafı, sanayici olarak siz anlatacaksınız. İnanıyorumki bu adımı hep beraber atacağız. Şimdi oteller yapılmaya başlandı. Rizespor'un da bir otel projesi vardı. Yapılmakta olanlar var. Rize inşallah otelcilik noktasında sıkıntısını büyük oranda ortadan kaldırmış olacak. Yaylalarımız var. Ayder Yaylası'nda yapılan evler var. Onlar oraya uygun mu? Hepsini kaldırıp atmak lazım. Kentsel dönüşümün birini Ayder'e yapmamız lazım. İstediğini istediğin gibi kondurmak çevrecilik değildir. Doğal yapısına uygun yapılırsa buralara nasıl turistlerin geleceğini göreceğiz. Çok ciddi bir gelir elde edeceğimizi göreceksiniz.Yeşil Yol projesi başlattık. Buna karşı çıkanlar var. Bunların dikili ağacı yok. Nerede hayırlı bir iş yapsanız bunlar karşınızda.

"AŞIK OLAN DAĞLARI DA DELER"

Marmaray için hayal dediler, biz yaptık. Avrasya tünelinden de otomobiller geçecek. İstanbul-İzmir arası karayolu ulaşımı süresini 3,5 saate indiriyoruz. Çanakkale Köprüsü'de yapıyoruz. Avrupa'dan gelen araçlar İstanbul'a girmeden Çanakkale üzerinden İzmir'e geçiş yapabilecekler. Bunlar aşık olma işleri. Aşık olan dağları da deler. Yeşil yol projesiyle birlikte artık tepelerden dağları aşarak şehir merkezine girmeden Karadeniz'e nazır tüm turistlere buraları gezdirme imkanı bulacağız.

"AYAĞIMIZA PRANGA VURULMAK İSTENİYOR"

Bugün de ayağımıza pranga vurulmak isteniyor. Bu pranganın adı bölücü terör örgütüdür. Ne zaman 2023 hedeflerini açıkladık bunlar başladı. Paralel ihanet çetesinin 17-25 aralık darbe girişimi bunlardan biridir. Bunların Türkiye'yi durduramadığını görünce terör örgütünü öne sürdüler. 2003'ten bu yana Güneydoğu bölgesine yaptığımız yatırımla geride kalmışlık meselesini arkamızda bıraktık. Bölge ülkemizdeki diğer bölgelerden farklı değildir.

"BİZ KÜRTLERİN TEMSİLCİSİYİZ DİYORLAR"

Biz Kürtlerin temsilcisiyiz diyorlar. O zaman neden yolları, havalimanlarını yapanlara engel oluyorsunuz. Camileri yıkanlar bunlar değil mi, okulları yakanlar yıkanlar bunlar değil mi? O camilerde ibadet edenler benim Kürt kardeşlerim değil mi? CHP ile HDP şuanda işbirliği tutmuş durumdalar.

"ADETA AĞZINDAN SALYALAR AKIYOR"

Ana muhalefet partisi genel başkanı şahsım hakkında hakaretler ediyor. Diktatör bozuntusu diyor, önce sen aynaya bak. Eğer diktatörün cumhurbaşkanı olduğu bir ülke olsaydı Türkiye sana bunu söyletmez seni burda yaşatmazlardı. Adeta ağzından salyalar akıyor. Bu millet yegane karar merciidir. Bi taraftan Atatürkçüyüm diyeceksin bir yandan da seçim sandıklarından çıkamayıp hakaretle yol almayaca çalışacaksın. Bu millet sana yürü demez çünkü sen ahlaken sıkıntılısın.

"EĞER REFERANDUMA GİDİLSEYDİ..."

Dokunulmazlıklarla destekliyoruz dediler, 2 gün önce desteklediler mi desteklemediler. İktidar partisi ve MHP birlikte yüklendiler 350'yi yakaladılar. Bugün nasıl olduysa geri döndüler. Bi hikmet var. Bugün de hamd olsun 376'ya kadar çıktı böylece referanduma gitmeye gerek kalmadı. Şimdi tabi bu yolu kısalttı. Referanduma gidilseydi ne olacaktı biiliyor musunuz? Milletimizin en az yüzde 70-80 oyla bunlara ders verecekti.

"BİR TAKIM GÜÇLER DEVREYE GİRDİ"

Önümüzde tek bir şey kalmıştı. O da terör örgütün silahlarını betona gömmesiydi ve bunların haritası da koordinatları da devlete verilecekti. İşte bu andan itibaren bir takım güçlerin devreye girdiğini gördük. Medya mensuplarına uçakta dedim ki, bir üst akıl bunları yönetiyor. Gazeteci arkadaşlar bana sordu üst aklın kim olduğunu, ben de onlara siz bulacaksınız dedim. Sen medya olarak tespit edemezsen bu mesleği unut.

"BİZ 'KAN AKMASIN' DERKEN ÇOK SAMİMİYDİK"

Bugün Şırnak'taki bir Mehmetçik ile telefonda kameralı olarak görüştüm. 6 aydır Şırnak'tayım diyor ve gözlerindeki ışıl ışıl o mücadeledeki karrlığını gördüm. Mesele iman meselesi. Bizim bu süreçteki iyi niyetimiz maalesef bir takım terör olaylarıyla istismar edildi boşa çıkarıldı. Halbuki biz artık kan akmasın, göz yaşları dinsin derken çok samimiydik. Ülkemizin geleceği için bunu istiyorduk. Dürümlü'de olanı görüyorsunuz. Devasa bir kamyonla gelip orada onu nasıl patlattılar ve 20'ye yakın kardeşimizi şehit ettiler. Nasıl oldu da o Kürt kardeşlerimizi şehit ettiniz.

"ULAŞTIRMA BAKANI SAĞOLSUN..."

Dün Ulaştırma Bakanımız adaylığı ilan edildikten sonra kendisi sağolsun hemen Diyarbakır'a gittiler taziye çadırını ziyaret etti. İnşaallah bizler de 28'inde Diyarbakır terminal binasını açmaya gideceğiz. Terör örgütü, Dürümlü'de 16 vatandaşımızı paramparça ederken 79 milyon vatandaşımızın kalbinde nefret dalgası oluşturdu. Bu hadise terör örgütünün gerçek yüzünü göstermesi bakımından önemlidir. Artık hiç kimse için terör örgütünün yanında yer almanın anlamı yoktur.

Haber Ara