Dolar

32,3846

Euro

34,7462

Altın

2.398,36

Bist

10.208,65

Erdoğan'ın mektubuna Rusya'dan yanıt

Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Putin'e gönderdiği mektuba Kremlin'den cavap geldi. Gelen mesajda 'Türkiye ile yeniden iyi ilişkiler istiyoruz ancak Ankara'nın atması gereken adımlar var' denildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-15 13:18:52

Erdoğan'ın mektubuna Rusya'dan yanıt

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Türkiye'den "Rusya Günü" nedeniyle Moskova'ya üst düzeyde kutlama mesajı gönderildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e, Rusların milli bayramı olan 12 Haziran Rusya Günü vesilesiyle, bir kutlama mesajı göndermişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Vladimir Putin'e gönderdiği kutlama mesajında, "Rusya Federasyonu'nun Milli Günü vesilesiyle şahsınızda tüm Rus halkını milletim adına tebrik eder, önümüzdeki dönemde Türkiye ve Rusya arasındaki münasebetlerin hak ettiği seviyeye yükselmesini temenni ederim." ifadesini kullandığı belirtildi.

RUSYA'DAN CEVAP

Erdoğan Rusya Günü nedeniyle Vladimir Putin'e gönderdiği mektuba Kremlin'den cevap geldi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Haziran'da kutlanan Rusya Günü nedeniyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e gönderdiği mektubun cevap verilecek özelliklere sahip olmadığını söyledi.

Peskov, "Bu (Erdoğan'ın gönderdiği mektup), protokol gereği gönderilen bir mektuptu. Ulusal günlerde böyle mektuplar gönderilir. Bu uluslararası ilişkilerde protokol gereği olan olağan bir uygulama. Böyle mektuplara cevap vermek gerekmez. Nitekim mektubun içeriğinde de cevap gerektiren bir bölüm ne yazık ki yoktu" dedi.

Peskov ayrıca, "Biz de ilişkilerimizin normalleşmesini ve karşılıklı yarar getiren bir işbirliği yaptığımız döneme geri dönmek isteriz. Ama bizim için, olup bitenin (Türk F16'larının Rus Su-24 uçağını düşürmesi) ardından, Ankara belirli eylemleri gerçekleştirmeden ilişkilerin normalleşmesi mümkün değil" vurgusunu yaptı.

RUSYA ÖZÜR VE TAZMİNAT BEKLİYOR

Rusya, Türkiye tarafından düşürülen uçak için özür dilemesini ve tazminat ödemesini bekliyor.

İLK RESMİ TEMAS

Erdoğan'ın Putin'e gönderdiği tebrik mesajıyla birlikte sınırı ihlal ettiği için 24 Kasım 2015'de düşürülen Rus savaş uçağının ardından Rusya ile resmi düzeyde ilk temas kurulmuş oldu.

Haber Ara