Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Erdoğan'dan Kıbrıs sorununda 'anlayış ve esneklik' mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin 'anlayış ve esneklik' açıklaması geldi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-17 23:39:08

Erdoğan'dan Kıbrıs sorununda 'anlayış ve esneklik' mesajı

Beştepe'de bir araya gelen Erdoğan ile Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, "Gerekli siyasi anlayış ve esnekliğin gösterilmesi çok önemli. Birbirlerinin komşusu olacaklarını göstermeleri gerekiyor. Doğal ve makul olan bu tutumun şimdiden çok açık, net, somut bir şekilde ortaya konmasıdır" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Kıbrıs meselesinin Kıbrıs Türk tarafının siyasi eşitliğini, meşru haklarını ve güvenliğini teminat altına alacak şekilde çözüme kavuşturulması şarttır. Bu meselenin halli bölgemizde de istikrar, işbirliği ve refaha katkıda bulunacaktır. Kıbrıs adasının gerçek potansiyeli ortaya çıkacak, pek çok işbirliği projesi hayata geçecektir. Gerekli siyasi anlayış ve esnekliğin gösterilmesi çok önemlidir. Birbirlerinin komşusu olacaklarını göstermeleri gerekiyor. Doğal ve makul olan bu tutumun şimdiden çok açık, net, somut bir şekilde ortaya konmasıdır. Adada ve bölgede huzur, istikrar ve refahın yerleşmesi amacıyla üzerimize düşeni kararlılıkla yapmayı sürdüreceğiz.

'FETÖ KKTC'DE TERÖR ÖRGÜTLERİ LİSTESİNE EKLENDİ'

5 Ağustos günü Lefkoşa'da düzenledikleri Demokrasi Mitingi ile ülkemizin ve milletimizin gerçek dostu olduklarını ifade ettiler. Şüphesiz ki Türkiye'nin yanında duran dostlarımızı hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız. Ülkemiz FETÖ ile tüm dünya satında büyük bir mücadele yürütüyor. FETÖ ile mücadelemizde bizlerin yanında olduğunu biliyoruz. 21 Temmuz tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile FETÖ, KKTC'deki terör örgütleri listesine eklenmiştir.

AKINCI: DÖNÜM NOKTASINDAYIZ

Mustafa Akıncı'nın açıklamalarının bir bölümü şöyle:

Kıbrıs'ta artık bir dönüm noktasına ulaştığımızı düşünüyorum. Sayın Anastasiadis ve biz aynı kuşağın insanlarıyız ve bizim neslin son denemesini yapıyoruz. Ya 2016 çıkmadan bir çözüme ulaşacağız, ya da 2017'yle, 2018'deki seçim propagandasının başlamasıyla bu fırsat penceresi kaybolup gidecek.

(FETÖ iddiası) Kıbrıs'ın dedikodusu bol olur. Kurunun yanında yaşın da yanmasına müsaade etmeyiz.

Haber Ara