Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Erdoğan'dan Arakan açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları Toplantısında Arakan hakkında konuştu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-06 15:37:53

Erdoğan'dan Arakan açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları Toplantısında Arakan hakkında konuştu. Erdoğan,"Dünyanın neresinde olursa olsun yardım bekleyenlere el uzatmanın derdinde olduk. Türkiye milli gelirine oranla en fazla kalkınma yardımı yapan ülke olmuştur" dedi.

ARAKAN MEÇHUL BİR YER

Arakan bizim için meçhul bir yer diyen Erdoğan, şöyle devam etti; "Hiçbir ilgimizin olmadığı bir coğrafya değildir. Arakan'daki sıkıntının, uzun geçmişi olan, karmaşık sebepleri bulunan meselelerden kaynaklandığını elbette biliyoruz. Medyada, özellikle de sosyal medyada dolaşan görüntülerin, haberlerin pek çoğunun da Arakan'la ilgisi yoktur. Bu resimlerin bir kısmı bizdeki Gezi olayları ve bölgedeki çukur eylemleri dahil birçok olayda kullanmıştır. Bölge ile ilgili provokasyonlar sadece medyayla da sınırlı değildir.

BAŞKAN'LA GÖRÜŞTÜM

Dün ben Başkan'la bir görüşme yaptım. Görüşmeden sonra kapıları açtılar. Ve TİKA yardım götürüyor. Bugün de Dışişleri Bakanımız Bangladeş'e geçiyor. Eşim, oğlum, bunun yanında Fatma Betül Sayan kardeşimiz, Genel Başkan Yardımcımız Ravza hanım, bir heyet olarak bu gece Bangladeş'te olacaklar. Bu kampları dolaşıp yardım dağıtacaklar. Bu ilk etap. İkinci etapta da 10 bin ton yardım dağıtılacak. Önümüzde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu var. Ayın 17'sinde oradayız. Orada da bütün yapacağımız görüşmelerde önemli bir gündem maddemiz olacak. Arakan meselesini Kazakistan'da yapılacak İslam İşbirliği Teşkilatı'nda da dile getireceğiz. Myanmar yönetimini bu meselenin insani bir zeminde çözüm konusunda teşvik edeceğiz."

Haber Ara