Dolar

32,3698

Euro

34,7890

Altın

2.392,42

Bist

10.261,54

Erdoğan, Almanya'daki 'soykırım' tasarısı için devreye girdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya'daki 1915 'Ermeni Soykırımı' tasarısı için devreye girdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-31 16:54:12

Erdoğan, Almanya'daki 'soykırım' tasarısı için devreye girdi

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'da oylanması için meclise sunulan ve Perşembe günü karara bağlanacak olan 'Ermeni soykırımı' tasarısı için Almanya Şansölyesi Angela Merkel'i aradı.

Türkiye'nin bu konu ile ilgili endişelerini dile getiren Erdoğan, , Merkel'e 'Almanya, sağduyulu yaklaşım sergilemeli' dedi.

"İLİŞKİLERİMİZ ÇOK ÇOK ÜST DÜZEYDE, BUNU DÜŞÜNEREK HAREKET EDİLECEKTİR"

Erdoğan 3 gün sürecek Afrika ziyareti öncesinde İzmir'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Konuyla ilgili soruya cevap veren Erdoğan şunları söyledi:

Öncelikle bu hassasiyetinize teşekkür ediyorum. Dün sayın Başbakan Merkel ile görüştük. Bir iki saat önce kendisi ile tekrar görüştüm. Kendileri 'Elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz' gibi ifadeler kullanılıyor. Biz şuna inanacağız: Bizim sözde Ermeni Soykırmı gibi bir problemimiz var mı? Yok. Biz bu konuda rahatız. Bize bu şekilde yaklaşanlar aslında iki ülke arasındaki ilişkiyi unutuyorlar. Almanya şu anda 3 milyonu aşkın Türk'ün yaşadığı bir ülke ve aramızdaki ilişkiler çok çok üst düzeyde. Böyle bir oyuna gelecek olursa bu bizim geleceğimize yönelik, iki ülke arasındaki siyasi, askeri ki aynı zamanda NATO'da iki ülkeyiz, bütün bunları bu zedeler. Zannediyorum ki bunların hepsi düşünülecektir. Şu anda çıkmamaış kararı değerlendirmeyi doğru bulmuyorum.

Ama bir karar çıkar, sonra gerekçelerine bakarız. Değerlendirmesini hükümetimiz yapacaktır. Gerekirse beraber yaparız. Uluslararası durumda hiçbir bağlayıcılığı yoktur.

Haber Ara