Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Engellilere büyük ayıp!

Beşiktaş Belediyesi ile Engelsiz Yaşam Vakfı, engellileri hayvanlarla kıyaslayarak etkinlik yapma girişiminde bulundu. Etkinliğe gelen tepkiler sonrası belediye, iptal kararı aldı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-13 08:54:31

Engellilere büyük ayıp!

Beşiktaş Belediyesi'yle Engelsiz Yaşam Vakfı'nın birlikte düzenleyeceği yardım organizasyonu ile tepkilere neden oldu.

SLOGAN TEPKİ ÇEKTİ

16-17 Eylül'de engelliler için bir yardım organizasyonu düzenleyen Beşiktaş Belediyesi, hazırladığı pankartta ‘Sokak hayvanları ve Engelliler yararına' sloganını kullandı. Başta Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Şükrü Boyraz olmak üzere, BJK Engelli Basketbol Takımı Menajeri Erdem Göksel de skandala adeta isyan etti. İnternette yükselen tepkilerin ardından organizasyon tamamıyla iptal edildi.

TASMALI PROTESTO

Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz,konuyla ilgili olarak, "‘Engelliler ve Sokak Hayvanları' tanımlamasını aynı cümlede kullanmak en kibar tabirle ayıptır, insanlık adına utançtır. Eğer Başkan veya yetkililer özür dileyip bir açıklamayla bu organizasyonu iptal etmezlerse bizler de protesto amacıyla tasma takacağız" dedi.

İTİRAZIMIZ BELEDİYEYE

BJK Engelli Basketbol Takımı Menajeri Erdem Göksel ise, “Ne söylenebilir ki? Beşiktaş semtinde engellilerimizin yeteri kadar alaka görmediğini, her fırsatta dile getirdim. Şimdi de ‘Engelliler ve Sokak Hayvanları Yararına' diyerek, bizleri sokak hayvanları ile aynı kefeye koydular. Biz Engelliler olarak, sokak hayvanlarını çok severiz. İtirazımız onlarla aynı kefeye koyulmaya değil, Beşiktaş Belediyesinin düşüncesizliğine” dedi.

Haber Ara