TIMETURK|HABER MERKEZİ
Gögüs hastalıkları uzmanı olan ve emekli olduktan sonra serbest yazarlık yapan Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, topluma empoze edilmeye çalışılan 'daha fazla ilaç tüketimi' konusuna dergi editörlerinin de alet olduğunu söyledi.
Küçükusta, açıklamalarında BMJ'de(British Medical Journal) 52 tıp dergisi editörleri üzerinde yapılan bir araştırmaya değindi. Bu araştırmaya göre, dergilerin 713 çalışanından 361' ine genel, 139' una ise araştırma ödemesi yapılıyor.
Küçükusta, bu sonucu "Endüstrinin araştırmacılar kadar dergi editörlerini de “boş geçmediği" yönünde yorumluyor.
Yine araştırmaya göre, editörlere ödenen meblağlar dergi ve uzmanlık alanına göre değişiyor ve çok yüksek de olabiliyor.
Prof. Dr. Küçükusta'nın konu ile ilgili yorumu şöyle;
"Endüstrinin işine gelmeyen araştırmalarının hasıraltı edildiğini biliyorduk ama makalelerin yayını için editörlerin de özel olarak “görüldüğünden” doğrusu fazla haberdar değildik.
"AĞLAYANIMIZ YOK"
BİR: Daha fazla ilaç ve tıbbi ürün satmak için hiçbir teferruatı kaçırmayan, işini mükemmel yapan endüstriyi gönülden tebrik ediyorum.
İKİ: Tepeden tırnağa endüstri tarafından maniple edilen modern tıbba ve tavsiyelerine ne kadar inanmak, güvenmek gerekir, siz karar verin.
ÜÇ: Ölmüşüz de ağlayanımız yok!"