Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

'El Bab'dan sonra Menbiç'e gideceğiz'

Erdoğan, 'El Bab'dan sonra Menbiç'e gideceğiz' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-23 08:44:03

'El Bab'dan sonra Menbiç'e gideceğiz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Konferans Merkezi'nde Polis Akademisi tarafından düzenlenen Türkiye'nin Yeni Güvenlik Konsepti Konferansı'nda konuştu.

Erdoğan, şunalrı söyledi:

BİR SONRAKİ HEDEF: MENBİÇ

"Şu anda El Bab'a dayandık, El Bab'ı batıdan da ayrıca çevreledik, kuşattık. Yetmez, biz şimdi oradan da Menbiç'e doğru ayrıca gideceğiz. Niye Menbiç'e gideceğiz, çok meraklı olduğumuz için değil. Menbiç'te PYD var, YPG var. Onlar da orayı terk etsin, doğuya gitsin. Bunu söyledik. 'Gidecekler' dediler, 'gitsin' dedik. Şu ana kadar bir miktar gittiğini söylüyorlar. Biz tamamen orayı PYD ve YPG'nin boşaltmasını istiyoruz."

"GÜVENLİ BÖLGE"

"PKK meselesini de, DEAŞ meselesini de, mezhep çatışması tehdidini de kaynağında önlemek için ne gerekiyorsa yapacağız. Suriye'de terörden arındırılmış güvenli bölge oluşturma çabamızın önüne kimse geçemez. Ne yapıp edip, Suriye sınırımızı tüm terör örgütlerine karşı güvenli hale getireceğiz. Irak'ta terör ve mezhep çatışması tehditleri konusunda da aynı şekilde askeri güç destekli aktif politika izlemeye devam edeceğiz."

TÜRKİYE'YE YÖNELİK ELEŞTİRİLER

"Kendi ülkesinde egemenliğini tesis edemeyen, topraklarına hakim olamayan, terör örgütlerinin canımızı acıtmasına mani olamayan hükümetlerin, Türkiye'yi eleştirmeye hakları yoktur. Türkiye, vatandaşlarının can güvenliğini sağlamak için ne gerekiyorsa onu yapmaktan asla imtina etmeyecektir."

Haber Ara