Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Efkan Ala'dan Taksim saldırısıyla ilgili açıklama

İçişleri Bakanı Efkan Ala, İstiklal Caddesi'ndeki canlı bomba saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-20 16:00:28

Efkan Ala'dan Taksim saldırısıyla ilgili açıklama

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ankara'da düzenlediği basın toplantısında, Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki kaymakamlık binası yakınlarında gerçekleştirilen canlı bomba saldırısıyla ilgili "Terörist 1992 doğumlu Gaziantep nüfusuna kayıtlı Mehmet Öztürk'tür. Eldeki mevcut bulgular, teröristin DAEŞ terör örgütüyle bağlantılı olduğunu göstermektedir" dedi.

"EMNİYET YA DA JANDARMADA HERHANGİ BİR ARAMA KAYDI YOK"

İçişleri Bakanı Ala, dün İstiklal Caddesi'nde canlı bomba saldırısını gerçekleştirilen kişinin kimliğinin tespit edildiğini açıkladı. Bakan Ala, İçişleri Bakanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, saldırıyı gerçekleştiren şahısın emniyet ya da jandarmada herhangi bir arama kaydının bulunmadığını belirterek "Dün İstanbul'da menfur bir saldırı gerçekleştirildi. Bu menfur intihar saldırısını gerçekleştiren teröristin kimliği tespit edilmiştir. Bu terörist 1992 doğumlu Gaziantep nüfusuna kayıtlı Mehmet Öztürk'tür. Eldeki mevcut bulgular, teröristin DAEŞ terör örgütüyle bağlantılı olduğunu göstermektedir. Başka bağlantılarının ve arkasında başka güçlerin olup olmadığı hususu da büyük bir titizlikle araştırılmaktadır ve soruşturmaya konu edilmektedir. Şahsın emniyet ya da jandarmamızda, bana verilen bilgi, herhangi bir arama kaydının bulunmadığı yönündedir. Şu ana kadar konuyla ilgili 5 gözaltı olmuştur. Konu bütün detaylarıyla, her türlü ihtimal dikkate alınarak çok yönlü bir şekilde sürdürülmektedir" diye konuştu.

Efkan Ala'nın açıklamalarında satırbaşları:

NEVRUZ KUTLAMALARI İLE İLGİLİ GELİŞMELER

'Vatandaşlarımızın Nevruz'unu kutluyorum. Bizim geleneğimizde de Anadolu'da bütün toplum kesimleri bu anlayış içinde kutlamaktadır. Biz de gerekli tedbirlerimizi alıyoruz. Ülke genelinde 200 bin güvenlik görevlisi Nevruz'da asayişi sağlamak için görevlendirilmiştir. Bin 270 noktada güvenlik araması yapılmaktadır. Nevruz'a yakışır bir şekilde kutlamak için alınan tedbirlerdir. Güvenlik görevlilerimiz de vatandaşlarımıza en güzel biçimde davranışlarda bulunacaklardır. Vatandaşlarımızın da güvenlik birimlerimize yardımcı olmasını diliyorum. Aldığımız bu tedbirlerin uygulanıp, uygulanmadığının tespiti için de 161 müfettiş görevlendirilmiştir.

18 il ve ilçede nevruz için izinler verilmiştir. Vatandaşlarımızın güvenliği bakımından yapılmaması değerlendirilmiştir valilik ve kaymakamlıklar tarafından. Daha sonra yapılması için ertelemeler bildirilmiştir. Kendilerine gerekçesiyle yerel birimler tarafından aktarılan bu hususları makul karşılamışlardır, teşekkür ediyorum.'

OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR

'7 ilçe ve Şırnak il merkezinde sokağa çıkma yasağı devam etmektedir. Buralarda 24 saat esasına göre sokağa çıkma yasağı ve operasyonlar devam etmektedir. Çukurlar kapatılmakta, barikatlar temizlenmektedir. Şu ana kadar bu alanda yaptığımız operasyonlar ve güvenlik hizmeti vatandaşlarımızın memnuyetine mazhar olmuştur. Hiç kimse çocuğunun terörist olmasını istemez, hiçbir devlet de buna izin veremez. Türkiye Cumhuriyeti de kendisine yakışır biçimde, hukuk, demokrasi içinde yoluna devam etmektedir. Onların yerlerinden yurtlarından terörist baskısıyla ayrılmalarından dolayı sıkıntılar oluyor. Hiçbir vatandaşımız endişe etmesin. Bu operasyonları yürütüyoruz. Bir problemle karşılaştıklarında kendi başlarına kalacaklarını düşünmesinler. Gereken ihtiyaçları karşılamak taahhütümüzdür. Temizliklerin yapıldığı yerlede aldığımız inisiyatifi vatandaşlarımız görmektedir.

Cizre ve Silopi'de operasyonlar bitti ama sokağa çıkma yasağı devam etmektedir. Vatandaşlarımızın da huzur içinde yaşadıklarını görüyoruz. Sur ve İdil ilçelerinde ise gündüz dahil halen sokağa çıkma yasağını uyguluyoruz. Arama tarafa faaliyetlerini yürütüyoruz. Onlara yakışır biçimde hizmetleri sunup yolumuza devam edeceğiz.'

Haber Ara