Dolar

32,3024

Euro

34,8009

Altın

2.408,21

Bist

10.253,18

Duterte: Turmp, uyuşturucu ile mücadelemi destekleyecektir

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, Trump'ın taklidini yaparak 'uyuşturucu ile mücadelemi destekleyecektir' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-20 16:43:55

Duterte: Turmp, uyuşturucu ile mücadelemi destekleyecektir

Sputnik'in haberine göre Filipinler Devlet Başkanı Duterte dün Myanmar'da Filipinlilere yaptığı bir konuşmada Obama yönetimin ülkesiyle olan görüşmelerde sürekli insan hakları alanında yapılan ihlalleri gündeme getirmiş olmasına öfkelenen Duterte "Eski yönetim ne zaman bir rapor hazırlasa ya da konferans yapsa insan hakları ihlalleri hakkında araştırma yapıyor ve her yıl verilen yardımı kaybedebileceğimizden bahsediyordu" dedi.

Duterte "Öyle bir noktaya geldi ki Obama sürekli bunu söyledi, ABD Dışişleri Bakanlığı sürekli bunu söyledi. Oradaki herkes aptaldı. Biz de 'Cehenneme kadar yolunuz var" diyoruz. Yardımını yiyebilirsiniz, ona ihtiyacımız yok. Hayatta kalırız. Bundan sonra bağımsız bir dış politika geliştireceğim ve tüm ülkelerle bu yönde görüşeceğim" dedi.

'ABD halkı ile bir sorunu olmadığını' ifade eden Duterte, Trump yönetimi döneminde 'askeri ortaklıklar dışında elinden geleni yapacağını' söyledi.

DUTERTE'NİN TRUMP TAKLİDİ: DOĞRU YOLDASIN, DEVAM ET

Konuşmasının bir noktasında Trump ile hayali bir telefon konuşmasını canlandıran Duterte, Trump'ın kendisinin 'uyuşturucu ile savaş' politikasına vereceği olası desteği Trump'ı taklit ederek gösterdi. Ses tonunu ve aksanını Trump'a benzeten Duterte, ABD Başkanı'nın "Biliyorsun doğru yoldasın. Bu o… çocukları ülkemi uyuşturucu ile mahvediyor. Buradaki sınır…Sınırdaki adamlar… Evet doğrusunu yapıyorsun, devam et" sözleriyle kendisine destek vereceğini savundu.



Duterte daha önce de ülkedeki 'uyuşturucu ile savaş' operasyonlarında yaşanan insan hakları ihlalleri konusunda kendisine tepki gösteren Obama için "O.. çocuğu" ifadesini kullanarak küfür etmişti.

Duterte'nin göreve gelmesinin ardından ülkedeki uyuşturucu operasyonlarında 8 bine yakın insanın hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Haber Ara