Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Dursun Ali Erzincanlı’nın Afrin şehidine yazdığı şiir ağlattı

Silivri Safir Koleji ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA)’nın Zeytin Dalı Harekatı’nda mücadele eden şehit ve gazilerimiz için düzenlediği “Zeytin Dalı” programında duygu dolu anlar yaşandı. Şair Dursun Ali Erzincanlı’nın programda Afrin şehitleri için seslendirdiği “Duvak” şiiri seyircileri ağlattı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-04-18 16:25:18

Dursun Ali Erzincanlı’nın Afrin şehidine yazdığı şiir ağlattı

Silivri Safir Koleji ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı'na katılan şehit ve gazilerimizi anma amacıyla düzenlenen “Zeytin Dalı” programında duygu dolu anlar yaşandı. Programa katılan şair Dursun Ali Erzincanlı'nın Afrin'de şehit düşen bir askerin ağzından eşine yazdığı “Duvak” isimli şiir seyircileri gözyaşına boğdu.

BAYRAK ŞİİRİNE TÜM SALON EŞLİK ETTİ

“Zeytin Dalı” programı Silivri Safir Koleji konferans salonunda gerçekleştirildi. Programa Milli Eğitim Bakanlığı Müşaviri Halis İşler, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Murat Bozoğlu, Safir Okulları Kurucu Genel Müdürü Dr. Cemil Keskin, TÜGVA Silivri İlçe Başkanı Salim Çavdar, Silivri Safir Koleji Müdürü Veli Çiçek ve Dursun Ali Erzincanlı ile öğrenci velileri ve kurum öğretmenleri katıldı. Kuran tilaveti ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, 6'ıncı sınıf öğrencisi 2 öğrencinin okuduğu “Dur Yolcu” ve “Bayrak” şiiri dinletisiyle devam etti. “Bayrak” şiirini okuyan Zeynep Berika Kengil'in bir ara heyecanlanarak dizeleri unutması üzerine tüm salon kendisine eşlik ederek şiiri okudu. Şiirlerden sonra Zeytin Dalı Harekatı'na özel olarak hazırlanan video klip izlenildi.

T

“CEMAATE DEĞİL, CEMİYETE ADAM YETİŞTİRİYORUZ”

Protokol konuşmalarını yapmak üzere sahneye çıkan Safir Okulları Genel Müdürü Dr. Cemil Keskin, “Afrin Zeytindalı Harekatı'nda aynı şekilde Fırat Kalkanı Harekatı'nda görev almış şehit ve gazilerimizi selamlıyorum. Bizzat oralara gittim. Oralardaki askerlerimizin nedenli büyük bir mücadele verdiğini gördük. Sınırların bize ait olmasına gerek yok. Önemli olan gönül dünyamızın ortak olması. Oradaki insanların zulümden kurtulmaları için harekatı gerçekleştiren şanlı ordumuzu kutluyorum. Okullarımızı kurarken yerli, milli ve çalışkan bir nesil oluşturmak amacıyla yola çıktık. Kendilerini köleleştirmeye çalışan insanlara karşı nasıl dik duracaklarını, nasıl güçlü olacaklarını öğreteceğiz. Biz cemaate adam değil cemiyete adam yetiştiren bir kurum olmak için mücadele veriyoruz” diye konuştu.

“VATAN MÜDAAFASI İÇİN ŞUURLU GENÇLER LAZIM”

Ardından sözü alan Milli Eğitim Bakanlık Müşaviri Halis İşler ise “Milli ve manevi değerlerine bağlı öğrencilerin yetiştirilmesi açısından Silivri'ye Safir Okulları çok yakıştı. TÜGVA'ya da aynı şekilde teşekkür etmek gerekiyor. Gençlerimizi milli, manevi değerlerimizle yetiştirmek için gerekli ortamları sundukları için büyük bir işi üstlenmiş oluyorlar. Vazifemiz vaktimizden fazla, bu nedenle bir yanda vatan müdafaası yaparken diğer yandan şuurlu gençler yetiştirmek için var gücümüzle çalışmamız lazım” ifadelerini kullandı.

DDD_3

“ASKERLERİMİZ YANLARINDA OLDUKLARIMIZI BİLİYOR”

Programı tertip eden Safir Okulları ve TÜGVA'ya teşekkürlerini sunarak konuşmasına başlayan Dursun Ali Erzincanlı “Bu tür programları geleceğimizin inşası adına yetiştirilen öğrencilerimizin manevi dinamiklerini de ayakta tutacak programlar olarak değerlendiriyorum. Özellikle şehitlerimizi anma noktasında çok kıymetli buluyorum. Bu gibi şuur aşılayıcı etkinleri biraz daha küçük yaşlara, ilkokul çağındaki çocuklarımıza indirgememiz gerektiğini düşünüyorum. Safir Türkiye Okulları ve TÜGVA'ya bu anlamda çok teşekkür ediyorum. İnşallah her ilde böyle evlatlarımızı yetiştirecek kurumların, etkinliklerin artmasını arzu ediyorum. Benim için çok duygu yüklü bir program oldu. Okulumuzdaki iki kız öğrencinin okumuş olduğu şiir ve sinevizyon çok etkiledi. İnşallah Afrin operasyonunda şehit düşen askerlerimizi anma ve anlama noktasında etkili olacağını düşünüyorum. Afrin şehitleri için “Duvak” adında bir şiir kaleme aldık. Bugün ben Ömer Halisdemir için yazdığımız “30 Kuş” şiirini kıdemli bir başçavuşumuzun okuduğuna şahit oldum. Askerlerimiz yanlarında olduklarımızı biliyor” dedi.

S_6

AFRİN ŞİİRİ BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Erzincanlı, konuşmasının ardından okuduğu şiir ve naatlarla etkinliğe katılanlara duygu dolu anlar yaşattı. Erzincanlı programda ilk olarak “40 Yaşındasın” şiirini okudu. 15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir için yazdığı "30 Kuş" adlı şiirini seslendiren Erzincanlı, Afrin şehitleri için yazdığı "Duvak" şiiriyle geceyi noktaladı. Dinleyenleri duygulandıran "Duvak" şiiri, salonu dolduran vatandaşlardan büyük alkış aldı. Program sonunda Erzincanlı'ya Safir Okulları Genel Müdürü Dr. Cemil Keskin tarafından plaket takdim edildi.

Haber Ara