Dolar

32,2329

Euro

34,9539

Altın

2.408,76

Bist

10.400,48

Suudi Arabistan'da ilk mayo defilesi

Kızıldeniz Moda Haftası'nın açılış defilesinde, denizin batı kıyısına yakın St. Regis Red Sea Resort'ta Suudi Arabistanlı mankenler boy gösterdi.

2 Hafta Önce Güncellendi

2024-05-18 18:22:53

Suudi Arabistan'da ilk mayo defilesi

Veliaht Prens Muhammed Bin Salman, Suudi Arabistan'ı modernleştirme amacıyla ülkenin manzarasını hızla değiştiriyor.

Krallık, Neom projesi gibi fütürist projelerin başlatılmasından ilk mayo defilesinin düzenlenmesine kadar uzun bir yol kat etti.

Ekran Alıntısı_749

Suudi Arabistan, Faslı tasarımcı Yasmina Kanzal'ın çalışmalarının yer aldığı ilk mayo gösterisini Cuma günü gerçekleştirdi.

Kanzal'ın koleksiyonunda çoğunlukla kırmızı, bej ve mavi tonlarında tek parça takım elbiseler yer alıyordu. Renk ve tasarım seçimi ise, Arap dünyasının kültürünü ve tarihini sergileme girişimiydi.

Kanzal, "Bu ülkenin çok muhafazakar olduğu doğru ama biz Arap dünyasını temsil eden şık mayolar göstermeye çalıştık. Böylesine tarihi bir ana dahil olmak bir onurdur."

Tesis, Selman'ın 2030 Vizyonunun merkezinde yer alan Kızıldeniz Küresel projelerinin bir parçası olarak işaret ediliyor.

Ekim 2024'te Suudi Arabistan, gelenekleri ve yenilikleri birleştiren tasarımların sergileneceği resmi moda haftası Riyad Moda Haftası'na da ev sahipliği yapacak.

TheNewsİnternational

Haber Ara