Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Doğu Perinçek: CHP, PKK ile mücadeleyi kabul etmiyor

Perinçek, 'CHP, PKK ile mücadeleyi kabul etmiyor Ben de yazılı belgesi var' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-16 11:58:51

Doğu Perinçek: CHP, PKK ile mücadeleyi kabul etmiyor

TİMETURK I HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA

CNN Türk'te Hakan Çelik'in sunduğu Hafta SOnu programına konuk oldu.

Çelik, gündeme ve Vatan Partisi'ne ilişkin açıklamalarda bulunan Perinçek'e "CHP ile neden birleşmiyorsunuz?" şeklide bir soru yöneltti.

Perinçek de şunları söyledi:

CHP, PKK İLE MÜCADELEYİ KABUL ETMİYOR

CHP, PKK ile mücadeleyi kabul etmiyor. Bunun toplumun fay hatlarını çatlatacağını düşünüyor. Ben de yazılı açıklamaları var. Mesele şehit cenazelerinde artık yuhalanıyor. Halkın vicdanı CHP'nin yöneticilerinin bu tavrını kabul etmiyor. Bunu görmek lazım.

ERMENİ MESELESİNDE HÜKÜMETİN TAVRINA ELEŞTİRİ

Doğu Perinçek, AİHM Büyük Dairesi'nin, Perinçek/İsviçre Davasında “İfade Özgürlüğü”ne ilişkin verdiği 15 Ekim 2015 tarihli kararı ve  17 Aralık 2013 tarihli AİHM İkinci Daire kararını hatırlattı.

"Bizim elimizde 15 Ekim ve 17 Aralık tarihli kararlar var. Ben Volkan Bozkır'ların vs tavrını da doğru bulmuyorum. Ne Avrupa Parlamentosu, ne bir üniversite, ne başka bri belediye, ne de başka bri parlamento soykırmdan söz edemezTürk yetkililer gidecek elimizdeki kararlaır gösterecek ve 'siz kim oluyorsunuz da böyle bir karara varıyorsunuz' diyecek."

KARABAĞ SORUNU

Hakan Çelik, soykırım konusu sonrası Perinçek'e "Azerbaycan-Ermenistan" arasında yaşanan Karabağ sorunu ile ilgili görüşlerini sordu. Perinçek, bu konuda Türkiye'nin tavrının önemli olduğunu belirtti.

Perinçek şunları söyledi:

"İran'la, Suriye ile, Rusya ile Türkiye'nin çıkarlarına işbirliği yapsa Karabağ sorunu çözülür."

Haber Ara