Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Devlet Bahçeli'den Kudüs için öneri

Devlet Bahçeli'den Kudüs için öneri geldi. Bahçeli, '“Kudüs Başkonsolosluğu büyükelçilik seviyesine çıkarılmalı” dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-14 14:24:26

Devlet Bahçeli'den Kudüs için öneri

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT) Doğu Kudüs'ü Filistin'in başkenti ilan etmesine ilişkin, değerlendirmelerde bulundu.

Bahçeli konuya ilişkin, "Başkenti Doğu Kudüs olan egemen ve bağımsız Filistin devletinin teyidiyle birlikte dünyaya tanınması yönünde çağrıda bulunulması, zalimlere okkalı bir şamar, muazzam bir cevaptır." değerlendirmesinde bulundu.

Bahçeli, şunları kaydetti:

Filistin egemen, bağımsız, bağlantısız, başkenti Doğu Kudüs olan bir devlet olarak varlığını tescil ettirecektir. Buna hiçbir sefil, hiçbir zelil, hiçbir şeytani plan ve proje engel olamayacaktır.

KUDÜS ÖNERİSİ

Görev alanı Doğu Kudüs ile Filistin Ulusal Yönetimi'ne bağlı bulunan Batı Şeria ve Gazze'den oluşan Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosluğu resmen Büyükelçilik seviyesine çıkarılmalıdır. Bu çerçevede İslam İşbirliği Teşkilatı'nın kararına binaen diplomatik misyonumuz Doğu Kudüs'te Büyükelçilik olarak belirlenmeli, şekillenmeli ve temellendirilmelidir. Buna 57 İslam ülkesi aynısıyla iştirak etmelidir.

Haber Ara