Dolar

32,3944

Euro

34,6217

Altın

2.394,61

Bist

10.045,74

Demirtaş'tan Kılıçdaroğlu'na dokunulmazlık tepkisi

Demirtaş, 'dokunulmazlıkların kaldırılması' konusunda Ak Parti'nin teklifine evet diyeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-15 12:45:02

Demirtaş'tan Kılıçdaroğlu'na dokunulmazlık tepkisi

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Merkez Yürütme Kurulu toplantısı öncesinde "dokunulmazlıkların kaldırılması" konusunda CHP'nin tavrına ilişkin açıklamalarda bulundu.

"KILIÇDAROĞLU, HATA YAPIYOR"

Demirtaş, "Ana muhalefet partisinin bu basit ve ucuz tuzağı iyi hesap etmesi gerekir. Kendileri bilirler. Fakat bariz bir siyasi öç alma girişiminin bu kadar iştahla desteklenmesi çok büyük bir hatadır" dedi.

İşte o açıklamalar:

"ÇOK BÜYÜK BİR HATA"

"Partilerin kendi takdiridir. Kendileri bilirler. Fakat bariz bir siyasi öç alma girişiminin bu kadar iştahla desteklenmesi çok büyük bir hatadır. Bizim de dokunulmazlıkların sınırlaması ve kaldırılması konusunda bir teklifimiz var; hem evrensel hukuka uygun hem de Avrupa'daki demokratik ülkelerin referansıyla oluşturulmuş bir tekliftir.

demirtass

HDP'NİN TEKLİFİNİ DESTEKLESİNLER

"Gerçekten 'dokunulmazlıkların kaldırılması' konusunda samimilerse buyursunlar HDP'nin teklifini desteklesinler, biz de evet diyelim. Dört parti hep birlikte dokunulmazlıkları sınırlayalım. Ama görünen o ki AKP'nin derdi, HDP'li milletvekillerini kendilerine bağlı ve bağımlı hamle gelmiş kendilerinden talimat alan yargının kucağına atmaktır.

KILIÇDAROĞLU SORGUSUZ SUALSİZ DESTEKLİYOR

Ana muhalefet partisinin bu basit ve ucuz tuzağı iyi hesap etmesi gerekir. Açık bir şekilde Anayasa'ya aykırı bir teklifin sorgusuz sualsiz destekleneceğini açıklamaları şaşırtıcıdır.

VERİLMEYECEK HESABIMIZ YOK

Takdir kendilerinindir; bizim Allah'tan başka kimseden korkumuz yok, verilmeyecek bir hesabımız yoktur. Soyguncular, talancılar milletin parasını çalanlar, evlerinde para bile dolduracak yer bulamayanların dokunulmazlığı olacak, bizim fikirlerimizden dolayı dokunulmazlıklarımız kaldırılacaksa bu bizim şeref madalyamız olur."

3 PARTİ BİRLEŞTİKTEN SONRA YAPABİLECEĞİMİZ BİR ŞEY YOK

Demirtaş, "HDP'nin hamlesi ne olacak?" ve "Sinne-i millet olacak mı?" sorularına ise "3 parti birleşip Anayasa'yı değiştirme kararı aldıktan sonra bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Yapacağımız tek şey, bu gerici siyasi intikam için parlamentoda Anayasa değişikliğini göze alan anlayışa karşı dik durmadır" yanıtını verdi.

HDP'NİN CHP'YE OLAN ÖFKESİ DİNMİYOR

Konu ile ilgili HDP cephesinden Kılıçdaroğlu'na bir çok tepki gelmişti. Demirtaş'tan önce de partinin en tanınan isimlerinden Sırrı Süreyya Önder, "Kılıçdaroğlu'nun bu kararı sebebiyle CHP'nin darmadağınık bir hale geleceğini" söylemişti.

 

Haber Ara